USD 40.55 40.98
  • USD 40.55 40.98
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Навчальні заклади повинні вчасно повідомляти ТЦК та СП про відрахованих студентів, – посадовець Волинського ОТЦК та СП

4 Липня 2024 19:13
Повідомлення про зміну облікових даних, а зокрема про відрахування з вищих навчальних закладів, не є нововведенням та стосується не лише Волинської області, а в цілому усієї України. Більше того, це стосується будь-якого підприємства, організації, які здійснюють прийом громадян на роботу чи звільнення. Приватне чи державне підприємство – не важливо.

Про це повідомив начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи Волинського ОТЦК та СП Сергій Ососкало під час брифінгу у Волинській ОВА.

Зокрема, це затверджено порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів постановою Кабінету Міністрів України №1487.

Читати ще: У Міносвіти прокоментували, якою може бути військова підготовка для студентів

Як відомо, люди, які навчаються у закладах освіти, відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізацію», користуються відстрочкою. Відрахована з навчального закладу людина автоматично втрачає право користуватися відстрочкою від призову на військову службу від час мобілізації.

Читати ще: Луцькі виші співпрацюватимуть з ТЦК щодо вступу військовозобов'язаних

«Навчальні заклади повинні повідомляти територіальні центри комплектування та соціальної підтримки про студентів, які відраховані з навчання, відповідно до порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», – наголосив Сергій Ососкало.

Загалом на Волині у закладах фахової вищої та передвищої освіти серед загальної кількості студентів навчається приблизно лише 3% чоловіків віком понад 25 років.

Читати ще: Оновлення даних військовозобов’язаних: до 16 липня луцький ЦНАП працюватиме без вихідних

Як відзначив заступник начальника управління освіти й науки облдержадміністрації Олександр Ткачук, вступ до закладів освіти регулюється умовами, затвердженими Міністерством освіти й науки України. Так, є відповідний перелік документів, які додаються до заяви абітурієнта. Туди входять й облікові документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Зарахування проводиться на основі конкурсів та національного тестування. Звичайно, проходять найкращі результати. Ніяких інших преференцій у нас немає. Відмовити абітурієнтам прийняти заяву, коли є всі облікові документи, які додаються до заяви на вступ, ніхто не має права. Обмежень за віком також немає», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ГОнта Показати IP 5 Липня 2024 09:55
Нехай тцкашніки самі валять туди, а не обманюють, що були там. Брату поставили пластину в спину після важкого поранення і назад відправили, то нехай тцкашніки не мандять, що після поранення працюють в тцк, бо той хто дійсно був там на нулі, а не в тилу виседжувались, то він ніколи не буде людоловом, і не буде казати щоб ішли на війну, на хвилиночку, яку не оголошували.
ГОнта Показати IP 5 Липня 2024 13:31
Козел, той хто поставив -.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus