USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Навчальні гранати купувати не заборонено: що відомо про вибух в Луцьку у відділенні пошти

12 Червня 2024 18:43
Чоловік замовив імітаційно-тренувальну гранату і випадково підірвав її у відділенні «Нової пошти». Така ситуація днями трапилася в Луцьку.

Вибух стався після відкриття коробки, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

Відділення «Нової пошти» на проспекті Соборності - одне з найбільш відвідуваних. Саме сюди днями приїхала бригада швидкої, аби надати допомогу чоловікові, який підірвав у приміщенні тренувальну гранату.

Правил безпеки із надсилання вибухонебезпечних предметів у поштовому відділенні журналісти не побачили. Керівництво пошти не було багатослівним. Кажуть: не можуть коментувати, але визнають, що заборонено пересилати вибухонебезпечні предмети.

Читати ще: У Луцьку на подвірʼї поблизу будинку вибухнула граната

Те, що надіслали в пакунку, – «ПІРО-5М». Це тренувальна граната, яка імітує бойову «РГД-5» радянського зразка. Наповнювач – крейда, що при спрацюванні ефектно створює хмару від вибуху. Граната використовується у військових тренуваннях, на полігонах або на зйомках фільмів.

При поводженні з гранатою є певні методи безпеки, зазначив начальник відділення піротехнічних робіт ДСНС Волині Віталій Галаша. Потрібно, щоби відстань була не менше п’яти метрів до людей під час вибуху.

Піротехнік із 15-річним стажем зауважив, що такі засоби використовують для навчань та тренувань військових. Вони можуть сильно вразити очі.

Читати ще: Підірвав гранату: на Волині чоловік вчинив самогубство

Потужність вибуху в Луцьку була така, що почули в прилеглих будинках. Власника гранати госпіталізували з підозрою на термічний опік обох очей в обласну лікарню у стані середньої важкості.

Відвідувачі відділення теж вражені подією. Вони переконані, що працівники мають бути обачними до таких вантажів. Ситуацію відмовилися коментувати навіть у головному відділенні «Нової пошти» за номером гарячої лінії. Наразі журналісти чекають відповіді.

Крім того, зазначається, що на українських сайтах можна вільно придбати коробку тренувальних гранат за 800 гривень з доставкою на «Нову пошту». Надсилання не контролюють.

У поліції пояснюють, що навчальні гранати купувати не заборонено. Покупцем може стати будь-яка людина, яка досягла 18-річного віку.

Оскільки від вчинку чоловіка ніхто, крім нього, не постраждав, то на цьому інцидент у правовому полі вичерпано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Червня 2024 19:32
Все одно, довбо...б
Шломо Луцкер Показати IP 12 Червня 2024 20:39
Спасибі, що сказали. Тепер у кожного хулігана, крім перцового балончика буде ще й навчальна граната.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus