USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Навального намагались повторно отруїти, – Times

13 Грудня 2020 10:24
Російського опозиціонера Олексія Навального вдруге намагалися отруїти під час його перебування в лікарні міста Омськ.

Про це повідомила газета The Times, передає Кореспондент.

«Як повідомили нам джерела в західних спецслужбах, після невдалої першої спроби вбивства підозрювані співробітники органів державної безпеки спробували завершити вбивство другою дозою отрути, перш ніж його вдалося доставити в безпечне місце в Берліні», – зазначено в матеріалі видання.

Наголошується, що цією інформацією поділилися представники німецьких спецслужб зі своїми британськими колегами.

«Це було зроблено з розрахунком на те, що він (Навальний – ред.) буде мертвий до того моменту, як прибуде до Берліна», – пише газета.

Як зазначається в статті, друга доза нервово-паралітичної речовини Новачок збільшила б ймовірність смерті політика, якби після першої спроби отруєння бригада швидкої допомоги після приземлення літака в Омську не ввела йому атропін.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що особисто сприяв відправленню Навального на лікування до Берліна. Він також запевнив, що якби політика хотіла отруїти влада Росії, то йому б не дали виїхати за кордон.

Водночас британські, німецькі і французькі спецслужби дійшли висновку, що отруєння російського опозиціонера організувала безпосередньо ФСБ.

Нагадаємо, російського опозиціонера Олексія Навального отруїли новим небезпечнішим типом «Новачка», від якого він мав померти в літаку.

2 вересня уряд Німеччини офіційно заявив, що Олексія Навального отруїли речовиною з групи Новачок. Речовиною тієї ж групи в 2018 році в Солсбері отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ибо Показати IP 13 Грудня 2020 11:12
Что русскому хорошо, то немцу смерть! Бояры не смогли найти?
Рубінштейн Григорій Показати IP 13 Грудня 2020 14:22
Кому з нормальних людей потрібний цей клоун на прізвище Навальний. Скільки російська влада вже хотіла його отруїти: два чи три рази, завтра з'явиться пригода, що він під тролейбус або автобус попад, але знову вижив. Брудний піар!!! У ФСБ чи іншій спецслужбі РФ думаю достатньо інших розумних спецзасобів впливу на внутрішню опозицію. Якби дійсно була дана вказіквка позбутися того Навального, ми б вже всі забули про Навального, як забули про Б.Ю.Нємцова. Сам собі перед собою та політичними ворожими опонентами піариться на своєму ж здоров'ї.
Всезнайко Показати IP 13 Грудня 2020 14:27
Якийсь "Новачок" постійно несвіжий попадається, ніяк не втравлять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus