USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Науковці NASA з’ясували, чому на Місяці час плине швидше, ніж на Землі

4 Липня 2024 00:32
Вчені NASA встановили, що час на Місяці йде швидше, ніж на Землі, через слабшу гравітацію. Це відкриття є важливим для майбутніх місій на Місяць, зокрема для великої міжнародної програми «Артеміда III», запланованої на 2026 рік.

Дослідження проводили астрофізики з Лабораторії реактивного руху NASA, пише Noworries.

Вони визначили, що час на поверхні Місяця в середньому йде на 57,5 мікросекунди швидше, ніж на поверхні Землі. Це підкреслює необхідність впровадження єдиного стандарту часу на Місяці – Координованого місячного часу (LTC).

До цього часу всі космічні апарати для дослідження Місяця використовували часові відрізки країн, які керували місіями. Це не створювало проблеми, поки управління здійснювалося з однієї точки на Землі. Однак міжнародні місії вимагають точного координування, щоб уникнути технічних помилок через різницю у часі.

Читати ще: NASA планує почати вирощувати рослини на Місяці у 2026 році

Для запровадження LTC необхідно точно визначити різницю у часі між Землею та Місяцем. Зустріч профільних організацій з різних країн для вирішення цієї проблеми запланована на серпень 2024 року. Одним із можливих рішень є розміщення атомних годинників на поверхні Місяця для відстеження ефекту уповільнення часу порівняно з Землею.

Раніше науковці намагалися підрахувати різницю у часі між Місяцем і Землею, але отримували різні значення. Різниця у мікросекунди може викликати помилки в передаванні даних і порушити синхронізацію зв’язку між Землею та Місяцем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus