USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

«Наукові пікніки» у центрі Луцька зібрали сотні містян. Фото

Сьогодні 18:03
У центрі Луцька відбувся традиційний просвітницький захід «Наукові пікніки». Упродовж фестивалю, який цьогоріч відзначав 10 річницю, присутніх знайомили з наукою та технологіями.

Організували «пікніки» Луцька міська рада та ГО «Брейншторм» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Незважаючи на дощову погоду, на Театральному майдані зібралося сотні містян. Показували цікаве про свою діяльність представники різних професій: освітяни, науковці, військові, надзвичайники, поліцейські, медики, фізики, хіміки, винахідники. Усі вони об’єдналися, щоб поінформувати лучан про щось нове.
Читати ще: «Науковий пікнік»: у центрі Луцька діти опановували професії

Особливо насичено проводили час наймолодші відвідувачі, які буквально доторкнулися до науки та техніки руками. Адже під час заходу була й пожежна машина, куди можна залізти, і рятувальний одяг, що можна приміряти, і поліцейське спорядження, яке можна потримати. Був навіть котик, якого дозволяли погладити.
Долучилися до «Наукових пікніків» вихованці Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради та його очільниця Оксана Філіпчук. Показували новий гурток, що працює в STEM-лабораторії закладу, – управління безпілотниками. Охочих подивитися на диво техніки зійшлося чимало.

«Центр позашкільної освіти презентує свій новий напрям – заняття на безпілотних літальних апаратах. На сьогодні ми є чемпіонами України із цієї діяльності. Приємно, що з допомогою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» ми відкрили STEM-лабораторію. Тому маємо змогу навчати дітей складати та літати на БпЛА», – зазначила Оксана Філіпчук.
Читати ще: Волинські школярі під час експедиції копали бурштин і досліджували воду. Фото

Привітала присутніх із Днем міста заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Як зазначила, упродовж 10 років міська рада за підтримки різних організацій влаштовує «Наукові пікніки» в Луцьку.

«Вітаю всіх із днем народження нашого міста. На жаль, сьогодні через події, що переживає наша країна, це не є святом, але дата залишиться в історії розвитку Луцька. Сьогоднішній день – свідчення того, що ми боремося за свою незалежність. Але все це лише завдяки нашим захисникам та захисницям. Ми віримо, що незабаром святкуватимете перемогу всією громадою. А «Наукові пікніки» – особлива наша гордість, бо тут уже 10 років підтримують та розвивають наших дітей, студентів і наукову спільноту», – звернулася Ірина Чебелюк.
Як зауважила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, такі заходи дають можливість і дорослим, і дітям ближче познайомитися з різними сферами діяльності.

«Під час «Наукових пікніків» знайшлося пізнавальне заняття кожному відвідувачу. До цього заходу доєдналися заклади вищої освіти, позашкільної освіти, екстрені служби, влада та благодійники. Спільними зусиллями вдалося зробити дозвілля містян більш цікавим і насиченим. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» радо підтримує розвиток науки й технологій, адже це допоможе робити нашу громаду й нашу країну кращими», — наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: Проїзд турбокільця і виготовлення флікерів: у Луцьку – велоквест для дітей. Фото

Під час заходу присутні також познайомилися з дивами від хіміків, винаходами фізиків, інженерів, конструкторів, виробами митців, рукодільників і художників. Загалом на науковому фестивалі кожен міг знайти собі заняття до душі, адже там зібралася велика плеяда талановитих людей.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus