USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Наукова літня школа – 2023: волинські ліцеїсти серед найактивніших учасників

10 Серпня 2023 20:59
Майже 40 вихованців Волинського наукового ліцею успішно завершили додатковий освітній курс за всеукраїнським проєктом «Наукова літня школа». Сертифікати про проходження навчання ліцеїстам вручив перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Щороку упродовж тижня обласний комунальний освітній заклад природничого спрямування перетворюється на справжню дослідницьку лабораторію. За сприяння Волинського осередку та Національного центру Малої академії наук України, а також наукових співробітників Інституту хімії високомолекулярних сполук НАН України до ліцею зі столиці було доправлено сучасне професійне лабораторне устаткування, за допомогою якого ліцеїсти добували ефірні олії з рослинної сировини, аналізували вміст соку та золи рослин, власноруч виготовляли мило тощо.

Директорка наукового ліцею Ірина Лозовська зауважила, що реалізація проєкту неабияк сприяє підвищенню рівня знань та практичних навичок ліцеїстів. «Біологія та хімія – науки, які ви вибрали як свій профіль навчання у ліцеї, а науковці приїхали, щоб відкрити вам незнайомі та незвідані сторони цих наук. Ви ж у свою чергу проявили свої найкращі здібності до науково-дослідницької, винахідницької та пошукової діяльності. І не пошкодували на це періоду канікул. Ваш ентузіазм і зацікавленість надихає нас, педагогів», – наголосила вона.
Керівниця Волинського осередку МАН Тетяна Михалюк своєю чергою висловила сподівання, що реалізація проєкту дала змогу ліцеїстам отримати хорошу мотивацію до подальшого наукового пошуку. «Ви вкотре продемонстрували, що учні наукового ліцею є одними із найкращих, найрозумніших і найсумлінніших. Хочу також висловити вдячність адміністрації та педагогам, які завжди радо підтримують ініціативи МАН і намагаються використати усі можливості для своїх учнів, запрошують викладачів зі столиці, залучають науковців та базу волинських вишів», – зазначила вона.
Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук у своєму виступі зауважив, що керівництво ради і профільна освітянська комісія завжди радо вітають подібні проєкти як джерело нових знань і спосіб виявити талановиту учнівську молодь. «Волинський науковий ліцей є лідером за підсумками ЗНО, а це свідчить про те, що заклад дає хороші і ґрунтовні знання. Ще один критерій престижності закладу вимірюється кількістю охочих тут навчатись. Хочу подякувати київським науковцям за те, що дали нашим юним науковцям багато цікавих знань та практичних умінь. Вірю, що вже у недалекому майбутньому ми дочекаємося омріяної перемоги, а далі будемо лише прогресувати. Бо керівництво обласної ради планує, аби в майбутньому у нашому науковому ліцеї також були сучасні хімічні, біологічні, фізичні та інші лабораторії», – підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus