USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Національно-культурні товариства Луцької громади виступили на благодійній акції

Сьогодні 20:13
Сьогодні наше місто відзначає 939-ту річницю. У рамках відзначення Дня міста у Палаці культури міста Луцька відбулася мистецька благодійна акція «Ми – разом» за участі представників інтеркультурних міст України та національно-культурних товариств громади.

Про це повідомили у міській раді.

Разом з лучанами та гостями міста на захід завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, локальні координаторки Української мережі інтеркультурних міст Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» Олена Шуліка (м. Павлоград), Людмила Афанасьєва (м. Мелітополь), Наталія Трояновська (м. Суми) та Олена Арабаджи, членкиня Консультативної ради Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті, членкиня Експертної ради з питань нацменшин та корінних народів при Представнику уповноваженого Верховної Ради України з рівних прав і свобод, прав національних меншин, голова Всеукраїнської караїмської спільноти, голова ГО «Спілка караїмів України».

Читати ще: До Луцька завітали представники Ради Європи та координатори програми «Інтеркультурні міста»
Звертаючись до присутніх, Ірина Чебелюк зазначила, що сьогодні наша країна переживає складний момент в своїй історії.

«До Луцька їдуть люди, які шукають порятунку від війни. Сьогодні на цій сцені стоять представники різних національностей, і у мене виникає питання до нешановних сусідів: «Від кого ви звільняєте нас?». Луцьк є яскравим прикладом, як у невеликому місті можуть дружньо жити різні нації, і ніхто не притискає їхні права чи каже, як їм жити. Ми – європейська нація, європейська країна, яка хоче бути незалежною, вільною.

До Луцька приїхали гості з Мелітополя, Павлограда, Сум. Ці міста зараз у складній ситуації. Ми раді, що можемо прийняти їх у себе.

Я переконана, що незабаром, завдяки нашим мужнім захисникам і захисницям, ми будемо святкувати довгоочікувану перемогу. Україна має бути вільною і жити співдружно з усіма.

На жаль, ми кілька останніх років не можемо святкувати День міста з великою кількістю заходів. Однак, щороку згадуємо чергову віху в історії Луцька. Тут живуть чудові люди.

Дякую всім, хто у цей непростий час щоденно працює на благо міста і країни», – наголосила вона.
Творчі номери для гостей заходу продемонстрували представники Волинського обласного товариства чехів «Матіце Волинська», ромської культури, Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму, Центру культури вірмен Волині «Лори Берд», німців Волині, польської культури імені Тадеуша Костюшка, громадської організації «Кримські татари Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus