USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Націоналісти схопили бразильця, що воював за ДНР

4 Травня 2018 19:19
Представники націоналістичної організації C14 схопили у Києві колишнього бойовика «ДНР», громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі та відвели його до управління Служби безпеки.

Про це повідомив у Facebook учасник C14 Євген Карась, повідомляє Громадське.

За словами Карася, Лусваргі схопили на території посольства Бразилії у Києві.

Учасники угрупування відвели колишнього бойовика до будівлі СБУ на Володимирській.

Серед тих, хто брав участь у «затриманні» колишнього бойовика, також є представники «Національного корпусу».

«Нехай виходить хтось старший і забирає його! Ми не розуміємо, як він опинився у Києві», — вигукують учасники націоналістичної організації.

В коментарі Громадському в СБУ повідомили, що наразі «розбираються у ситуації», а коментар нададуть пізніше.

Згодом начальник департаменту контррозвідки СБУ генерал Олексій Петров вийшов до націоналістів і забрав колишнього бойовика.

Начальник контррозвідки сказав, що працівники Служби «проведуть розмову і будуть вирішувати, що робити далі». Водночас він додав, що «не вбачає провини СБУ у тому, що Лусваргі гуляє на волі».

Крім того, речниця СБУ Олена Гітлянська, повідомила, що у Службі наразі не можуть назвати підстав для повторного затримання Лусваргі.

2 травня Лусваргі помітили у Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ МП.

Нагадаємо, 18 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок бразильцю Рафаелеві Маркусу Лусваргі, засудженому за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків «ДНР».

Українські правоохоронці затримали бразильця в жовтні 2016 року в аеропорту «Бориспіль» відразу після його прибуття в Україну з Бразилії.

Слідство встановило, що з вересня 2014 — по травень 2015 року він перебував у складі 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» 1-ї бригади бойовиків «ДНР». Згодом, у січні 2017 Печерський суд Києва засудив громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі до 13 років в'язниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus