USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Нацбанк дозволив банкам продавати більше готівкової валюти

27 Липня 2022 16:41
Від сьогодні банки можуть продавати в готівковому сегменті валютного ринку половину від купленої в українців з 13 квітня безготівкової валюти. Раніше фінустанови могли продавати лише придбану з цієї ж дати готівкову валюту.

Про це інформує НБУ.

Зазначається, що таке рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку і позначитися на послабленні девальваційного тиску.

«Водночас додатковий тиск на міжнародні резерви НБУ внаслідок використання банками цього дозволу буде помірним і контрольованим», — йдеться у повідомленні.

Читайте ще: Щотижневий ліміт на готівку: НБУ змінив карткові розрахунки за кордоном

Нагадаємо, у квітні НБУ повідомив, що до кінця війни триматиме офіційний курс замороженим на рівні 29,25 гривні за долар. Таким курс був у перший день повномасштабного вторгнення Росії.

З 14 квітня Національний банк дозволив банкам здійснювати продаж іноземної готівки у валюті населенню. За словами регулятора, його рішення дозволить боротися з нелегальним обміном валют і знизити ризики для громадян. При цьому банки зможуть продавати іноземну готівку в обсязі, який розраховується як різниця купленої та проданої валюти.

З 21 травня Нацбанк скасував обмеження на встановлення курсу, за яким фінансові установи можуть продавати іноземну валюту і списують з рахунків кошти в гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus