USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Натовпи у церквах на Вербну неділю: поліція оштрафувала трьох священників

13 Квітня 2020 12:50
Поліція винесла адміністративні штрафи трьом церковникам. Причина – ті допустили скупчення людей в храмах на Вербну неділю 12 квітня. Однак карантинні заходи забороняють це робити.

Як розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, матеріали ще за 12 випадками наразі вивчають правоохоронці, пише 24 канал.

Очільник МВС наголосив, що безвідповідальність та неповага до людського здоров’я не мають до Бога жодного стосунку.

«У нас свобода – совісті, але... майте ж совість!» – додав Аваков.
Раніше представники МВС і Всеукраїнська рада церков домовилися, що богослужіння у всіх храмах України та всіх без винятку конфесій відбуватимуться виключно за участю священнослужителів
На Великдень служби в храмах відбуватимуться без прихожан: паски освячуватимуть на вулиці. А для того, щоб до служби змогли долучитися прихожани, будуть онлайн-трансляції. Парафіяни ж зможуть відвідувати храми лише індивідуально та коли там не буде богослужінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КАРАНТИННА ВЕРБА Б’Є: ЯК ЛУЧАНИ ОСВЯЧУВАЛИ ГІЛОЧКИ В ХРАМАХ МІСТА. ФОТОРЕПОРТАЖ

Крім того, кількість осіб, які одночасно перебувають разом, не повинна бути більше ніж дві у великих храмах і не більше ніж одна у храмах меншого розмірів.Але це не враховуючи священнослужителів. Всі присутні мають носити маски, а ззовні не повинно бути черг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто атеїст Показати IP 13 Квітня 2020 13:18
А де священники беруть гроші?
Glover Показати IP 13 Квітня 2020 13:46
А верба з попередньою року вже погана?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus