USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

«Натовп навалився, я не міг дихати і непритомнів», – очевидець про трагедію на фестивалі в США

7 Листопада 2021 20:36
Внаслідок тисняви на музичному фестивалі Astroworld у Х’юстоні, штат Техас, яка сталася минулого вечора, щонайменше 8 людей загинули, в одинадцями лікарі зафіксували зупинку серця, їх довелося реанімувати просто у натовпі. Три сотні звернулися до лікарів.

Про те, що саме спричинило паніку на концерті і чому людям не було куди тікати, – у сюжеті ТСН.

Фестиваль Astroworld зібрав простонеба близько 50 тисяч глядачів. Увечері, під час концерту хедлайнера репера Тревіса Скотта, у натовпі виникла тиснява. Найпевніше, люди з віддалених ділянок хотіли дістатися ближче до сцени.

«Близько 9:00 – 9:15 вечора натовп у напрямку до сцени почав ущільнюватися. І це спричинило паніку, люди почали отримувати ушкодження – падати, непритомніти. А це спричинило додаткову паніку», – зазначив керівник пожежної служби Х’юстона Семюель Пена.

В одинадцяти глядачів у тисняві сталася зупинка серця. Люди намагалися докричатися до співака на сцені. Але той не чув і зреагував, коли побачив блимавки «швидкої». Коли поліція і медики дісталися до епіцентру тисняви, концерт зупинили. Потерпілих реанімували на місці. Вісьмох врятувати не вдалося. Переляканим людям у натовпі не було куди тікати.

«Натовп на мене навалився, і я не міг дихати, буквально непритомнів, падав без тями. Люди кричали. Вони мене не бачили, тому що я був попереду», – розповів у соцмережі про те, що йому довелось пережити, один із очевидців.

Поліція збирає відеодокази і з‘ясовує, чи був концерт організований належним чином та чому у глядачів не було можливості вибратися з натовпу. Три сотні людей внаслідок тисняви звернулися до місцевої лікарні. Серед них є діти.

«Ми працюємо над розпізнанням жертв. Що вже було встановлено, ті, кого ми вивезли, серед них була і 10-річна дитина. Тож сьогодні нам треба воз’єднати сім’ї», – резюмувала суддя округу Гарріс Лінда Хідальго.

Проблеми з організацією глядачі фіксували ще на початку заходу. Організатори вибачилися і принесли співчуття родинам загиблих. Другий день заходу, запланований на суботу, скасували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Листопада 2021 07:11
Х'юстон. Від вашого Г' очі на лоб вилазять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus