USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

НАТО не бачить ознак навмисного удару РФ по Румунії

7 Вересня 2023 15:22
НАТО не бачить жодних ознак того, що уламки безпілотника, знайдені на румунській території, були спричинені навмисною атакою Росії проти Румунії.

Про це сьогодні у Брюсселі під час виступу на спільному засіданні Комітету із закордонних справ та Підкомітету з безпеки й оборони Європарламенту заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«У нас немає жодної інформації, яка б вказувала на навмисну атаку з боку Росії, і ми чекаємо на результати поточного розслідування», – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив на ризиках російських атак у такій близькості від території Альянсу.

«Це демонструє ризики інцидентів та нещасних випадків. Незалежно від цього результату (розслідування – ред.), те, що ми бачили, звичайно, – це багато боїв, а також повітряні атаки поблизу кордонів НАТО», – сказав він.

Як повідомлялося, у середу влада Румунії повідомила, що знайшла на своїй території уламки, ймовірно, дрону. Уламки знайшли в жудець Тулча, на березі Дунаю, неподалік села Чаталча. Наразі експерти з’ясовують їхнє походження та час, коли вони потрапили до Румунії.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має фотодокази падіння дронів типу Shahed на території Румунії під час масованої повітряної атаки Російської Федерації проти Української держави в ніч проти 4 вересня.

Після цього президент Румунії Клаус Йоганніс зажадав провести ретельне розслідування та встановити, якій країні належать знайдені поблизу кордону з Україною уламки, які можуть бути уламками дрона, що впав. Як підкреслив Йоханніс, якщо виявиться, що це уламки російського дрона, «це серйозне порушення суверенітету і територіальної цілісності країни-члена НАТО».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Експерт Показати IP 7 Вересня 2023 16:35
позорище.перелякане нато
777 до Експерт Показати IP 7 Вересня 2023 18:02
Так то ж наши лепшие друзья. неможна так
Роман Показати IP 8 Вересня 2023 13:54
Ось как...
Olxxx Показати IP 8 Вересня 2023 17:50
Тут тільки можна зробити висновок, що у будь-який момент НАТО не буде звертати увагу на удари по Україні. Таким чином до переговорів і миру недалеко. Тоді всі нинішні втрати не мають сенсу. Кладовища, божевільні інваліди після війни, зламана психіка дітей. Нащо все це? Все більше про це замислююсь. Куди ми йдемо? Тільки депутатам - все одне - що війна, що мир. А для нас це - щодня загибель близьких.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus