USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Наступного року за 50 км від Луцька розпочнуть будівництво першого в Україні автобану

11 Грудня 2021 19:28
Наступного року розпочнуть реалізацію державно-приватного партнерства у рамках проекту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець – Броди – Рівне, яка проходитиме за 50 км від Луцька, поблизу м. Дубно.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

«Будівництво концесійного автобану – один із найочікуваніших проектів для країни. Відсутність таких доріг протягом 30 років – це економічний злочин проти держави Україна. «Краковець – Броди – Рівне» має стати першим проектом державно-приватного партнерства у сфері будівництва та експлуатації доріг. Маємо якнайшвидше розпочати його реалізацію», – підкреслив очільник Уряду.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що за маршрутом проекту завершений збір інформації. Проаналізовані всі матеріали, зроблені заміри інтенсивності руху та технічний дизайн, зокрема розроблені три варіанти проходження траси.

Під час обговорення були презентовані основні параметри проекту «Краковець – Броди – Рівне». Протяжність дороги має скласти близько 280 км, а час проходження маршруту прогнозовано зменшиться з 4 годин 20 хвилин до 2,5 години.

Дорога буде розрахована на швидкість 130 км/год, а реалізація проекту передбачена в три етапи. Перші роботи мають розпочатися вже наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Догосподарювались ! Показати IP 11 Грудня 2021 20:07
Авіаперевезення - вмерли, річковий транспорт - то саме, залізничне сполучення - проходить стороною, а тепер ще й автомобан аж за 50 км остаточно зроблять Луцьк повітовим волинським містечком !
олександр Показати IP 11 Грудня 2021 20:09
Будування такого автобану під час війни, саме і є економічним злочином супроти держави Україна.Ми вже звільнили захвачені території щоб будувати автобани ? Таке враження що якийсь проросійський щур(або декілька)котрі сидять у керівництві нашої країни навмисне перенаправляють так необхідні кошти для обороноздатності в русла котрі зараз не на часі.Все це очевидно робиться для того щоб послабити і так слабку нашу економіку.
Перехожий до олександр Показати IP 12 Грудня 2021 05:25
Недалеке мислення. Для економіки навпаки таке корисно. А захвачені території навряд чи звільняться, поки влада в агресора не зміниться. Таке враження, що як тим людям не зроби - все одно поганий.
Анонім Показати IP 11 Грудня 2021 20:32
Як на мене є набагато і в гіршому стані дороги можна було б там лад навести але ж тут закінчується каденція а гроші з того автобану будуть карати постійно бою я так зрозумів що приватний партнер то не дуже і далека людина
Гріша Показати IP 11 Грудня 2021 22:22
Приватна магістраль паралельна магістралі. Наяху?
Дідо до Гріша Показати IP 12 Грудня 2021 02:38
тому що на державні немає коштів ремонтувати, от і ти платною їздити будеш комусь кишеню наповнюючи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus