USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Наступного разу підлетить 2317 року: до Землі наближається унікальна комета

9 Вересня 2023 00:52
Спостерігачі за небом отримують можливість побачити рідкісну комету Нісімура на власні очі. Комету виявили тільки в серпні, але наблизиться вона до Землі вже за тиждень – незадовго до світанку у вівторок, 12 вересня.

Про це повідомляє Іndependent.

Як повідомляють астрономи, комета рухається зі швидкістю 386 242 км/год, тому її можна буде побачити із Землі неозброєним оком. До нашої планети небесне тіло наблизиться на відстань 125 млн км, а до Сонця комета наблизиться 17 вересня на відстань 33,6 млн км.

Вчені зазначають, що комету «Нішимура» зараз можна побачити через годину після заходу сонця і за годину до його сходу. Лише потрібно дивитися зі сходу на північний схід, де розташовані Місяць і Венера.

Комета, зазначають дослідники, може здійснити оберт навколо Сонячної системи за 500 років, а навколо Землі – за рік.

Відзначається, що комета Галлея, що викликала великий інтерес під час свого останнього візиту до землі в 1986 році, здійснює оберт навколо Сонячної системи за 76 років.

«Тому сказати, що це унікальна можливість побачити Нішімуру, не буде перебільшенням», – кажуть вчені.

Комета Нісімури: що про неї відомо

Комета C/2023 PI названа на честь японського астрофотографа Хідео Нісімури, який зафіксував її 11 серпня, коли робив знімки неба з довгою витримкою.

Комета пройде найближче до Сонця 17 вересня, тоді вона буде знаходитися всього за 43 мільйони кілометрів від нас. За словами вчених, існує реальна ймовірність, що комета не витримає такого близького прольоту.

Астрономи все ще визначають розмір небесного тіла, припускаючи, що діаметр комети може сягати трьох кілометрів. Зазначається, що комета С/2023 Р1 може бути причиною метеоритного дощу, який іде у грудні кожного року.

Передбачається, що комета може бути причиною щорічного метеорного потоку під назвою Сигма-гідриди, який відбувається в грудні кожного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus