USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Мінекономіки: Наступні 10 років Україні доведеться шукати 4,5 млн працівників

14 Липня 2023 15:07
Протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 млн працівників на ринок праці, щоб здійснити післявоєнне відновлення.

Про це заявили в Міністерстві економіки.

Зазначається, що ще до початку повномасштабного вторгнення Україна стикалася з нестачею робочої сили. Проте зараз понад 6 млн українців були змушені виїхати за кордон, і ситуація з робочою силою в країні стала ще більш критичною.

За оцінкою Міністерства економіки, протягом наступних десяти років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона співробітників на ринок праці.

«Відновлення ринку праці – це не наслідок перемоги, це шлях до перемоги. Оскільки країна наближається до повоєнної епохи відбудови суспільства, потреби в робочій силі лише зростатимуть, щоб відповідати вимогам економічного відновлення», – зазначили в Мінекономіки.

Зазначається, Україна проводить з цього приводу консультації з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) і Міжнародною організацією праці (МОП).

«МОМ та МОП планують і надалі підтримувати Міністерство економіки в прокладанні шляху до відновлення ринку праці для досягнення ключових пріоритетів», – розповіли в Мінекономіки.

«Попереду нас очікує тісна співпраця задля допомоги державі на її шляху до відновлення і формування перспективнішого майбутнього України та її народу. Економічне відновлення має першочергове значення для цього процесу», – зазначив голова представництва МОМ Ан Нгуєн.

Як випливає з повідомлення, йдеться, зокрема про оновлення ринку праці в Україні на основі нових економічних реалій.

«На часі закласти підвалини для оновленого ринку праці, який знайде найкраще застосування знанням, навичкам та здібностям, якими володіють люди, і запропонує їм нові економічні можливості, гідну працю та соціальний захист. Ми підтверджуємо свою готовність підтримувати зусилля України в цьому напрямку», – заявив Національний координатор МОП Сергій Савчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олексій Показати IP 14 Липня 2023 18:14
Приїдуть працювати люди з бідніших країн, для яких мінімалка в 6700 грн буде космічною сумою
321 до Олексій Показати IP 14 Липня 2023 20:15
Це з африканських країн, чи яких?
До Олексія Показати IP 14 Липня 2023 21:11
Приїде Джамшут і Равшан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus