USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Наші хлопці не терористи». Волинські депутати закликають визволити захисників Маріуполя

15 Вересня 2022 11:17
Депутати Волинської обласної ради звернуться до центральної влади з проханням посилити публічне висвітлення ситуації навколо полонених захисників Маріуполя.

Про це йшлося під час 18-ї сесії Волинської обласної ради.

«Одне з найболючіших питань війни – доля захисників Маріуполя… Вони протягом трьох місяців тримали кругову оборону… Плавився бетон, але вони встояли. Вони стояли би до останньої краплини крові й до останнього подиху. Але вони виконали наказ головнокомандувача і здалися в полон. Із ними втрачено зв'язок. Ніхто не поінформований про долю наших захисників», – наголосив депутат Андрій Козюра.
До нього звернулися родичі захисників Маріуполя. Саме вони є авторами тексту звернення та його ініціаторами.
Слово взяла авторка звернення – дружина захисника Маріуполя, взятого в полон, Світлана.

«Ми, жінки, дружини, матері, наречені, звертаємося з проханням допомогти повернути наших чоловіків, синів, коханих додому. Триває 119-й день полону мого чоловіка. Востаннє він виходив на зв'язок у липні. Він тяжко говорив і ледь дихав, тому, думаю, щодо нього застосовувалося насильство. Єдине, що ми знаємо, – це те, що наші хлопці були вивезені напередодні теракту в Оленівці. Ми звертаємося по допомогу. Наші хлопці не терористи. Вони довели, що Україна здатна боротися за незалежність», – ледь стримуючи сльози сказала вона.
Депутати проголосували за проєкт рішення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 15 Вересня 2022 13:28
Так хай ці депутати підуть як спецгрупа і визволять) або обмінюють себе на полонених. Такі розумні і добрі, нема чим зайнятись більше в Луцьку ним. Вони будуть займатись тим що вони не зроблять ніяк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus