USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Зберігати спокій: мер Луцька звернувся до мешканців громади з приводу загрози від Росії

22 Лютого 2022 10:37
Луцький міський голова Ігор Поліщук звернувся до мешканців громади з приводу визнання самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР» президентом країни-агресора Володимиром Путіним та ймовірного вторгнення РФ на територію України. Він закликав усіх зберігати спокій та холодний розум.

«Вчора РФ визнала «незалежність і суверенітет» «ДНР» та «ЛНР», при цьому порушивши територіальну цілісність України. В указі про визнання самопроголошених республік говориться про необхідність збройним силам РФ забезпечити мир на території цих так званих республік. Тому з великою ймовірністю збройні сили РФ будуть введені на території цих республік, якщо ще не введені на цю хвилину. Однак ми знаємо, що ще з 2014 року в тому чи іншому вигляді вони вже знаходяться там. Не буду вдаватися в дипломатичний та політичний аналіз ситуації, адже це не є сьогодні нашим завданням», – наголосив очільник міста.
Він зауважив, що першочергове спільне завдання органів місцевого самоврядування та мешканців – зберігати спокій, не допустити панічних настроїв та не впадати в песимізм, зберігати холодний розум та не допустити імпульсивних вчинків.

«Нашим завданням як органів місцевого самоврядування є підтримка життєдіяльності міста, посилення охорони та безпеки об’єктів критичної інфраструктури, підтримка територіальної оборони та підтримка цивільного захисту і безпеки в цілому. Вже тривалий час Луцька міська рада та її структурні підрозділи працюють разом із військовими над розгортанням підрозділів тероборони в місті. І вже завтра на черговій сесії ми ухвалимо програму сприяння територіальній обороні та виділимо 1 мільйон гривень на першочергові цілі. Це і кошти, і матеріальні цінності», – підкреслив мер.

Ігор Поліщук додав, що міська влада разом з підрозділами ДСНС працює над питаннями цивільного захисту.

Читати ще: Путін доручив міноборони Росії ввести війська в «ДНР» та «ЛНР»

«Раніше ми виділили понад 600 тисяч гривень на підвищення ефективності та модернізацію системи оповіщення для цивільного захисту населення. Ми працюємо над підвищенням безпеки наших об’єктів критичної інфраструктури на наших комунальних підприємствах, а також на тих, які не належать до нашої комунальної власності. Сьогодні, на мою думку, нам необхідно вірити в себе. Вірити в український народ. Підтримувати одне одного і вірити в Україну. Нехай Господь благословить і збереже Україну», – зазначив міський очільник.

Як повідомляли раніше, президент країни-агресорки Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання «незалежності» «ДНР» та «ЛНР», а потім підписав відповідний указ, а також договори про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між РФ та «ЛДНР».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus