USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.62 10.80

«Нас рятують пісні і любов»: Domiy подарувала лучанам теплий вечір

Сьогодні 09:00
3 жовтня в РЦ «Промінь» у Луцьку відбувся перший сольний концерт Domiy – співачки з оксамитовим голосом, чиї пісні очолюють тренди YouTube й TikTok. Шанувальники з оберемками квітів нетерпеливо очікували на Марію Довгаюк (справжнє ім’я співачки, – ВН), аби наживо насолодитися її ніжним та ліричним голосом.

«Я дуже щаслива, що сьогодні маю нагоду стояти на цій сцені. Насправді я не вперше співатиму в Луцьку, але сольний концерт – то моє вперше, – зізналася співачка. – Вдячна вам за те, що прийшли сьогодні послухати мої пісні, поспівати разом зі мною. Ми, українці, за допомогою пісні єднаємося, підтримуємо одне одного й показуємо любов до своєї країни».

Дуже тепло зал зустрів композицію на слова Ліни Костенко «Любов і літо».
«Важливо не те, що літо закінчилося, а те, що нам було в ньому добре поряд із людьми, яких любимо», – вважає Domiy.

Читати ще: Луцьк затягнув «Буревіями». Фоторепортаж із концерту SHUMEI

Одна з нових пісень – «Крізь дощі» – теж є ностальгією за літом – мирним, теплим і безтурботним, яке, переконана Марія, до нас неодмінно повернеться.
«Колись настане той головний день, коли ми не чутимемо цих тривог, не читатимемо тих страшних новин. Хоча, звісно, цей досвід з нами назавжди. Ми вже так багато всього витримали, так багато пройшли. Ми маємо велику силу, яку в нас намагаються забрати. Тільки їм це не до снаги. Бо ця сила у нашій крові, ми з нею народжуємося», – переконана Domiy.
Під час концерту співачка розповіла, як починала творчий шлях, та як народився її сценічний псевдонім.
«Якщо пам’ятаєте, то я починала з каверів, коротеньких відео в TikTok, – пригадала вона. – А перша пісня під псевдонімом Domiy – це «Наш листопад». Загалом, мій сценічний псевдонім народився так: я просто поєднала склади прізвища та імені – і вийшло Domiy. Дуже просто. Хотіла, щоб сценічне ім’я було мені максимально близьким, настільки, щоб коли мене покличуть на вулиці, я могла обернутися».
Читати ще: «Відчуй»: вийшов аудіоальбом віршів фронтмена «Фіолету» Сергія Мартинюка

Після невеличкої перерви, під час якої для публіки виступив молодий волинський співак BARYK, Марія вийшла на сцену із синьо-жовтим прапором від бійців 102-ї бригади, для яких цього вечора збирали кошти.
«Для мене дуже цінно, що ви знаєте мої пісні, співаєте зі мною. Це гріє душу, – поділилася співачка. – Не забуваймо, що зараз найважливіші люди – це хлопці й дівчата, які захищають нас на фронті. Якби не вони, я не стояла б на цій сцені, не змогла б писати пісень українською мовою. Зараз я хотіла б заспівати пісню, яку написала на початку повномасштабного вторгнення. Сиділа вдома і розуміла, що мушу щось зробити, якось вилити свої емоції. І найкраще, що можу зробити, – написати пісню».
Ця пісня – «Незалежна душа». Її зал слухав стоячи.

По тому влаштували благодійний аукціон, на якому з молотка продали два прапори з автографами бійців 102-ї бригади. Також всі охочі могли кинути гроші у скриньки, з якими ходили волонтери.
Коли ж зазвучали акорди пісні «На порозі», зал вибухнув оплесками, адже цей трек став улюбленим для багатьох шанувальників Domiy.
«Цю пісню я написала дуже швидко, – зізналася артистка. – Інколи, коли сідаєш за фортепіано, буває таке відчуття, що хтось сіє тобі це все в душу, й воно виливається у слова і мелодії. Саме так відбулося з цією піснею. Я виклала малесенький її шматочок в інтернет. Люди підхопили… Було дуже багато коментарів, вона відгукнулася тим, хто чекає з війни синів, чоловіків, батьків… Тож написала повну версію. Бо пісні і любов – це те, що нас рятує».
Пісню «Нагадай», яка здобула величезну популярність, глядачі співали разом з виконавицею. І, звісно ж, не відпустили її зі сцени, що просто потопала в квітах, без виконання треку на біс.
А після концерту на прихильників чекала фотосесія з улюбленою співачкою.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus