USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Народному депутату Дмитруку оголосили про підозру, він втік за кордон

Сьогодні 19:16
Народному депутату України повідомлено про підозру у нападах на правоохоронця та військового.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в Одесі, діючи групою осіб, здійснив напад на співробітника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю, яка знаходилась в останнього. Дії підозрюваного кваліфіковано:

за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України – умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;

за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України – закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб.

Читати ще: Засновника Telegram Павла Дурова затримали в Парижі

Крім того, в інший період часу підозрюваний, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, в область голови. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Дії підозрюваного кваліфіковано:

за ч. 1 ст. 122 КК України – умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;

за ч. 1 ст. 296 КК України – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

«У зв’язку з викладеним, відповідно до вимог КПК України, підозрюваний викликається до слідчого Державного бюро розслідувань для проведення слідчих та процесуальних дій: на 10 год. 00 хв. 29 серпня 2024 року, на 10 год. 00 хв. 30 серпня 2024 року», – зазначили в ОГП.

За інформацією ЗМІ, йдеться про позафракційного народного депутата Артема Дмитрука.

Як повідомлялося, 5 жовтня 2023 року у ЗМІ опублікували відео, на якому депутати від «Слуги народу» Олександр Куницький і Артем Дмитрук вчинили бійку з перехожим.

У цьому зв’язку Нацполіція і Державне бюро розслідувань передали до ОГП клопотання про порушення відносно нардепів кримінальної справи за ст.122 (нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості) і ст. 296 (хуліганство) ККУ.

25 серпня 2024 року у ЗМІ з’явилось повідомлення про те, що Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, того ж дня депутат залишив територію Молдови і через аеропорт «Кишинів» полетів в Італію.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України.

Про це у коментарі Укрінформу заявила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець, відповідаючи на питання щодо достовірності даних, оприлюднених у ЗМІ, про те, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук незаконно виїхав за кордон.

«За фактом отриманої інформації щодо можливої організації незаконного перетину кордону народним депутатом України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України», – зазначила вона.

Артем Дмитрук відомий тим, що відмовлявся вакцинуватися від коронавірусу, виступав проти декомунізації Одеси, активно захищав УПЦ Московського патріархату і вніс заставу за монаха УПЦ МП, якого затримали за виправдовування війни рф проти України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus