USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Нардепи запровадили доплати 70 тис. грн військовим. Ухвалено постанову

11 Квітня 2024 12:46
Депутати Верховної Ради 11 квітня підтримали постанову, яка зобов’язує Кабінет міністрів запровадити виплати 70 тисяч гривень для військових, які перебувають на передовій. Ця виплата стане доповненням до зарплати (20-25 тис. грн.) та бойових (100 тис. грн).

«За» проголосував 321 народний депутат, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«Парламент схвалив ухвалу, яка зобов’язує уряд схвалити ухвалу про 70 тис. для тих, хто на передовій (виконують бойові завдання)», – пояснив нардеп.

Читати ще: Повістку вважатимуть врученою, навіть якщо особи не було вдома. Усі деталі

Як йдеться у тексті постанови, доплата у 70 тис. встановлюється на час дії воєнного стану. Виплату отримають військовослужбовці, які виконують бойові (спеціальні) завдання:

– на лінії бойового зіткнення з супротивником на відстані виконання таких завдань військовою частиною (підрозділом) першого ешелону оборони або настання (контрнаступу) до ротного опорного пункту включно;

– на території противника (в т.ч. між позиціями військ противника та своїх військ);

– на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Норма про запровадження доплати у 70 тис. грн спочатку була у законопроекті про мобілізацію. Проте за внесення правок до другого читання її прибрали.

Також документ зобов’язав уряд розробити законопроєкт щодо ротації найближчим часом.

Як інформували, Верховна Рада 11 квітня схвалила в другому читанні законопроект про мобілізацію. За відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus