USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Нардеп з Волині у складі делегації зустрілася з послом Норвегії

19 Березня 2021 23:01
Широке коло питань обговорили народні депутати України під час першої зустрічі з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні Еріком Сведалом.

Оскільки це була перша зустріч, то презентували бачення співпраці у різних сферах: економічній, енергетичній, освітній, культурно-гуманітарній, інформують на офіційній сторінці Ірини Констанкевич у фейсбуці.

Посол Ерік Сведал наголосив на важливості подальшого поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Королівством Норвегія у всіх вищезазначених сферах.

Поруч із питаннями сучасності звернувся і до історичного минулого наших держав. У період з 975 по 1066 рр. Норвегія та Київська Русь підтримували особливі дружні стосунки. А найбільш легендарним у тисячолітній історії відносин між Києвом та Осло був шлюб Гаральда Суворого та доньки Ярослава Мудрого та Інгігерди Єлизавети.

Депутатську групу Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія представили народні депутати заступники голови Марина Бардіна, Роман Каптєлов, Олександр Качний, Михайло Лаба та Галина Михайлюк.

Вирішили напрацювати План співробітництва нашої групи з міжпарламентських зв‘язків із Посольством Королівства Норвегія на 2021 рік: проєкти, заходи, події.

У будинку, де зараз розташоване Посольство, протягом 1893 – 1894 рр. мешкала Леся Українка. Тому Надзвичайному і Поважному Послу вручила книгу Лесі Українки «Лісова пісня» українською та англійською мовами, а також запрошення від ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося відвідати університет, аби обговорити перспективи співпраці ВНУ з норвезькими закладами освіти.

Довідково:

Норвегія визнала незалежність України 24 грудня 1991р. Посольство Королівства Норвегія у Києві розпочало свою роботу у 1992 році.

Надзвичайний і Повноважний Посол Ерік Сведал 11 грудня 2020 року вручив вірчі грамоти Президенту України Володимиру Зеленському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 20 Березня 2021 10:16
По фото видно що тiльки Iрина i слухаэ посла ))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus