USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Нардеп Андрій Одарченко втік за кордон. САП ініціює оголошення його в розшук

Сьогодні 19:06
Народний депутат від «Слуги народу» Андрій Одарченко, якого підозрюють у спробі підкупу ексголови Держвідновлення Мустафи Найєма, не зʼявився до суду і незаконно виїхав за кордон. САП ініціює оголошення його в розшук.

Про це повідомили в САП і в НАБУ, передає Бабель.

САП не уточнює імʼя нардепа, однак з деталей справи випливає, що йдеться саме про Одарченка.

За даними САП, 18 вересня нардеп не зʼявився до Вищого антикорупційного суду і про причини неявки не повідомив ані суд, ані прокурора. Адвокати Одарченка теж не знають, де він зараз, і наголошують на відсутності звʼязку з ним.

Через це САП ініціювала стягнення в дохід держави застави, яку призначили нардепу, й оголосив його в розшук. Суд ухвалив застосувати примусове приведення Одарченка на наступне судове засідання – 19 вересня о 08:00.

Водночас у НАБУ стверджують, що Одарченко порушив покладені на нього процесуальні обовʼязки та незаконно перетнув кордон.

Раніше в САП припускали, що Одарченко міг виїхати за кордон через Закарпатську область, адже нібито мав тісні стосунки з екскерівником Закарпатської ОВА Віктором Микитою – його нещодавно призначили заступником керівника Офісу президента України. Центр протидії корупції писав, що сьогодні Одарченко не зʼявився і на засідання Верховної Ради. Однак його захист вказував, що причини неявки можуть бути поважними.

Нагадаємо, 21 листопада 2023 року нардепу Андрію Одарченку повідомили про підозру в спробі підкупу тодішнього глави Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма. Ідеться про хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 тисяч.

За даними слідства, нардеп запропонував хабар за ухвалення міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець обіймає посаду ректора (дію контракту вже припинили). Одарченко вказаний ректором Державного біотехнологічного університету.

Уже 22 листопада ВАКС України обрав для нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 15 мільйонів гривень. А 24 листопада за Одарченка внесли заставу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нема на то ради ! Показати IP Сьогодні 20:06
Ще один аргумент для тупих виборців, які проголосували і збираються голосувати за теперішню владу більше за неї ніколи не голосувати !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus