USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Напад на прем'єра Словаччини Фіцо перекваліфікували на терористичний акт

4 Липня 2024 16:30
У Словаччині прокуратура перекваліфікувала замах на прем’єр-міністра Роберта Фіцо з умисного вбивства на терористичний акт.

Про це повідомив генпрокурор Словаччини Марош Жилінка, передає Суспільне.

Як написав Жилінка у Фейсбуці, звинувачення, висунуті проти збройного чоловіка, який у травні намагався вбити прем’єр-міністра Роберта Фіцо, були перекваліфіковані як пов’язані з терактом.

Спочатку нападник притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, про що йому повідомили, додала речниця Генпрокуратури Словаччини Зузана Дробова.

Що відомо про замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо

15 травня нападник вистрілив у 59-річного Фіцо під час візиту глави словацького уряду до міста Гандлова, внаслідок чого прем’єр-міністр спочатку опинився у критичному стані, а через кілька годин був прооперований. Момент стрілянини потрапив на відео обласного телебачення, нападник вистрілив п’ять разів, потрапивши прем’єру в живіт і ліву руку.

Читати ще: Словацький прем'єр Фіцо оприлюднив перше звернення після замаху

Тоді словацькі ЗМІ повідомили, що 71-річний чоловік, який стріляв, був колишнім охоронцем у торговому центрі, автором трьох поетичних збірок і членом Словацького товариства письменників. Видання Aktuality.sk процитувало слова його сина, який сказав, що його батько був законним власником ліцензії на зброю.

На недатованому відео, розміщеному на Facebook, видно, що ймовірний нападник сказав: «Я не згоден з політикою уряду». Пізніше словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю Чінтулі, який 15 травня скоїв замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Він був звинувачений у спробі вбивства з метою помсти.

Замах на Фіцо засудили словацькі політики та світові лідери, зокрема й президент України Володимир Зеленський.

18 травня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 71-річному Юраю Цинтулі, який підозрюється у вчиненні замаху на вбивство словацького прем’єр-міністра Роберта Фіцо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus