USD 40.60 40.92
  • USD 40.60 40.92
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

«Намагаємось бути в тренді з дітьми»: як працюють ювенальні поліцейські на Волині

3 Липня 2024 07:42
8 липня в Україні відзначатимуть День ювенальної превенції. Ювенальні поліцейські – це правоохоронці, які постійно працюють з дітьми, відвідують їх в навчальних закладах і таборах, підтримують та допомагають.

Про це повідомляє поліція Волині.

«Покликання ювеналів – бути друзями для найменших, аби вони довіряли нам. Адже нерідко діти відчувають тривоги чи страхи й не мають кому це розповісти, або ж соромляться. Якраз нам вони можуть довірити все», – розповідає ювенальна поліцейська Ковельського РУП Яніна Соколюк.

Правоохоронниця уже 6 років несе службу в ювенальній поліції та обслуговує кілька громад на Ковельщині.

«Нині діти дуже сучасні, і нам також потрібно бути, скажімо так, в тренді з ними: знати їхні модні сленги і вислови, спілкуватись нарівні», – розповідає Яніна.
Іноді через соцмережі ювенали виявляють та документують і правопорушення, які скоюють неповнолітні.

Читати ще: Відстоювати справедливість і бути чесною з усіма: слідча поліції Волині – про особливості служби та складні розслідування

Аби таких випадків було менше, дорослі мають слідкувати за безпекою дітей, певним чином контролювати їхнє перебування в гаджетах, більше займати дітей активностями, особливо в період канікул.

Це підтверджує і ювенальний поліцейський Дмитро Пастернак, який працює з дітьми на Шаччині.
«Щодня наші ювенали відвідують десятки навчальних закладів у районах, спілкуються з сотнями дітей, проводять профілактичні заходи. Завдяки їм діти і більше дізнаються про поліцію, а також краще розуміють свої права та обов’язки», – повідомляє поліція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus