USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Належить і Ковелю, і Вербці: на Волині не поділили вулицю

20 Травня 2023 20:50
Одна вулиця на два населені пункти. У Ковельській міськраді нарікають, що після децентралізації частина вулиці Володимира Кияна на околиці міста відійшла в Дубівську громаду.

Будинки до № 61 ще належать місту, а після – селу Вербка. Самі місцеві досі достеменно не знають, де вони живуть, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Раніше ця вулиця носила ім’я радянського воєначальника Миколи Ватутіна, а після дерусифікації отримала дві назви: до повороту – вулиця Володимира Кияна, що належить до Ковельської громади, далі – вулиця Шкільна Дубівської громади.

Так вулиця поділилася після децентралізації. Люди, які були зареєстровані в Ковелі, в один день прокинулися жителями села Вербка. Як відбувся поділ, місцеві досі не розуміють.

Дубівська громада разом із назвою вулиці змінила й нумерацію будинків. Тому розібратися, кому який належить, справді важко.

Трапляється й таке, що жителі однієї багатоповерхівки мають різну прописку: хтось – у Ковелі, а хтось – у Вербці. Проте платіжки за комуналку сплачують на Ковель, жителями якого хочуть вважатися далі.

Як вирішити проблему, місцеві не знають. Насамперед, кажуть, потрібно з’ясувати думку всіх жителів вулиці.

«Багато хто з нас не хоче переходити. Усі хочуть бути в Ковелі», – говорить місцева мешканка Світлана.
У Ковельській міськраді кажуть, що ситуація потребує розголосу, адже люди, які фактично є ковельчанами, користуються інфраструктурою міста, а в 2020 році брали участь у виборах мера, через непродуману межу вважаються жителями Вербки.

«Така правова невизначеність лише створює людям додаткові проблеми. Скажімо, з транспортним сполученням, ремонтом доріг і прибудинкових територій. Ідеться про понад 60 будинків. Люди мають клопіт із документами, комунальними платежами тощо», – наголошує міський голова Ігор Чайка.

Голова Дубівської громади Роман Троцюк вважає, що вирішувати проблему не потрібно. Мовляв, виникла вона не після децентралізації. За його словами, чіткого поділу між селом і містом не було ніколи, тому й нині міняти нічого не планують.

«Це є територія споконвічно села Вербка. Ми як управлінці змушені сьогодні наводити лад на всіх територіях громади», – каже він.

Зараз транспортним сполученням і ремонтними роботами вулицю, що належить і місту, і селу, забезпечує Ковельська громада. Якщо питання не вирішать, існують ризики, що місцеві залишаться без зручностей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus