USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Накупляла прикрас на 145 тисяч: судили волинянку, яка обікрала матір полоненого військового

Сьогодні 18:46
Волинянка розрахувалася за прикраси карткою матері військового. За крадіжку грошей вона отримала рік умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

Інцидент стався 18 червня 2024 року у Володимирі. Світлана М. купила у ювелірному магазині прикрас на суму 145 тисяч гривень. За товар жінка розрахувалася чужою банківською карткою – взяла її у сусідки, яка була матір’ю військовослужбовця.

Обвинувачена на суді свою вину повністю визнала і зобов`язалася відшкодувати збитки. Як розповіла, сусідка дала їй свою банківську картку, щоб зняти 5000 гривень, адже це вона неодноразово робила на прохання потерпілої. Але в той же день накупляла прикрас, які потім ще й здала в ломбард.

Читати ще: Волинянин, який грабував людей на цвинтарі, хотів відсидіти на пів року менше

Потерпіла зазначила, що справді добровільно дала обвинуваченій свою банківську картку, бо довіряла їй. На наступний день, з`ясувавши, що з рахунку зникла велика сума, звернулася до поліції. Щодо покарання, то поклалася на суд.

Також потерпіла подала цивільний позов про стягнення 145 тисяч гривень майнової шкоди та 200 тисяч моральної шкоди. Мовляв, вкрадені гроші їй не повернули, а через цю ситуацію в неї погіршився стан здоров’я.

Пенсіонерку постійно супроводжували головний біль і підвищений тиск. Вона перенесла стрес, перестала довіряти людям. Як пояснила, викрадені кошти – це виплати, що отримує від держави. Її син перебуває в російському полоні.

Читати ще: На Волині школяр-рецидивіст крав радянські електричні двигуни

Дії обвинуваченої кваліфікували за ч.4 ст.185 КК України, тобто як викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану. Відомо, що жінка вперше притягується до криміналу, неодружена, не працює, має на утриманні трьох малолітніх дітей.

Суд визнав Світлану М. винною та призначив їй п’ять років позбавлення волі. Втім, реальне покарання замінили роком іспитового терміну.

Цивільний позов судді задовольнили частково. Волинянка заплатить потерпілій матері військового 145 тисяч майнової шкоди та 15 тисяч моральної.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus