USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Наклали 14 швів, але винних не знайшли: у луцькому «Епіцентрі» хлопець порізався шпателем

3 Вересня 2022 21:16
Похід вісімнадцятирічного Дмитра у луцький «Епіцентр» в липні цього року обернувся шрамом на нозі. Поки друзі вибирали матеріали для ремонту, він грався з їхньою маленькою донькою. Усе було добре, поки хлопець не наткнувся на гострий кінець будівельного шпателя, який стирчав з нижньої полиці.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Відчув у нозі укол. Коли я побачив рану, в мене всередині все перевернулося. Я бачив наскільки рана була відкритою», – каже Дмитро.

Тоді, розповідає хлопець, у торговому центрі досить байдуже поставилися до інциденту. Медична сестра прийшла, коли його вже на візку вивозили з приміщення, а саму травму назвали подряпиною, хоча в лікарні потерпілому наклали чотирнадцять швів. Три тижні він не міг ходити і щодня їздив на перев’язки.

«Лікування обійшлося не дуже дорого, але ось витрати на доїзд зі Струмівки були значними, адже мені потрібний був автомобіль, і я кожного дня брав таксі. Також зі мною потрібно було йти, адже сам я нікуди не міг добратися», – зазначає хлопець.

Він розуміє, що подія трапилася, зокрема, і через власну необережність, але хотів би, щоб правоохоронці дослідили, як розміщують інструменти на полицях гіпермаркету, бо опинитися на його місці може будь-хто.

Відтоді минуло два місяці. Потерпілий отримав заключення від правоохоронців.

«В заключенні написали, що там немає ніяких проблем, шпателі були складені добре. Але ж фото та відео наводять протилежне. Ми готові це все надати, тільки ніхто не хоче цим займатися. Всім начхати», – переконаний хлопець.

У документі йдеться про те, що Дмитро не дотримувався правил безпеки та з власної необачності порізав ногу. За словами юристів, причини такої невиробничої травми мала б досліджувати спеціальна комісія, яка перевірила би, чи дотримався магазин усіх правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами і будівельними матеріалами. До слова, ці правила затверджував уряд.

Тому Дмитро звернувся до Держпродспоживслужби, аби ті провели перевірку. За його словами, у телефонній розмові йому одразу ж відмовили. У структурі журналістам повідомили, що подібні дзвінки не реєструють, а офіційного звернення щодо цієї ситуації не було.

За словами юриста Олега Огородника, навіть якщо людина травмувалася з власної необережності, то магазин має понести відповідальність. Адже це свідчить про те, що працівники не дотрималися правил викладки інструментів або не простежили за цим. Тож потерпілий має право на компенсацію від «Епіцентру».

У самому гіпермаркеті сказали, що інструменти ніяким чином не заважали для проходу відвідувачі та проїзду габаритної техніки, тому не вважають себе винними у цьому інцидентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Юрій Показати IP 3 Вересня 2022 21:54
До окуліста!!!
Волинянин Показати IP 3 Вересня 2022 21:56
Іде баран сліпий, а потім блеє : всі винні, тільки не я, бо я баран сліпий?
Всезнайко Показати IP 3 Вересня 2022 22:05
Добре, що на граблі не наступив. Два рази.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2022 07:52
Придурок
Леонід Показати IP 4 Вересня 2022 08:27
Магазин будматеріалів не майданчик для ігор з дітьми. Сам собі зробив неприємність і тепер шукає крайнього. Сором.
Добрий Показати IP 4 Вересня 2022 09:07
А як він по вулиці ходить? Баран сліпий сам напоровся і ще скулить...
Інга Показати IP 4 Вересня 2022 09:07
Там дійсно небезпечно. Хай думають про безпеку покупців.
Домна Показати IP 4 Вересня 2022 10:46
Якби це сталося у якійсь цивілізованій країні, то магазин все відшкодував би. А що б заспівали люди, якби це сталося з ними? Якби самі опинилися у цій ситуації? Я теж травмувалася у цьому магазині, бо вибирала тарілки на верніх полицях,а під ногами була залишена підставка.В магазинах дивишся на товар,не надієшся, що під ногами є небезпечні речі.
Андрій Показати IP 4 Вересня 2022 12:56
А чи не барани з того ж епіцентру обзивають людей, сліпими, баранами і як завгодно, а в магазині все суперово, і ніякої відповідальності ніякої немає, може пора вчитись брати відповідальність і на себе, а не змалювати всі проблеми на людей?
Сириї Показати IP 4 Вересня 2022 13:22
Отип сліпим треба окуляри а пацан правиї могла і дитинка попасти під тої шпатель
Покупець Показати IP 4 Вересня 2022 14:27
Як це знайомо. Я от чудово бачу, але на власному досвіді як мінімум двічі наштовхувався в Епіцентрі нашому на гостряки. Один раз порвав кросівок, ще й недешевий, гострим краєм якоїсь палети, яка тупо стояла посеред залу, раз забив пальця на нозі, так само спіткнувшись об якусь лабудень, яка явно стояла не там де слід. Вони там мають таку ідіотську звичку розставляти "капкани" для відвідувачів. Звісно, пам'ятаю про обережність. Але що, ходити, як на мінному полю, кожен крок дивитись, чи нічого не кинули під ноги?
Ковпачок до Покупець Показати IP 5 Вересня 2022 10:00
Думаю, що дуже гострі поверхні мають бути захищені пластмасовими ковпачками, або укладені на полицях таким чином, щоб гострою стороною не стирчали назовні. Ножі, наприклад, ніхто не кладе лезом до покупця. Шпетель треба класти так само - ручкою до покупця. Я б на місці потерпілого звернувся з посьмовою заявою в Держпродспоживслужбу (захист прав споживачів). Вони реально допомагають. Перевірено на власному досвіді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus