USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Які іспанські сирні делікатеси обов’язково варто спробувати кожному поціновувачу якісних продуктів?

30 Листопада 2021 14:33

Найкращі іспанські сири, їх види, назви і де купити

61c06004578de.jpg

Сири Іспанії мають справедливий попит, а їх розмаїття допомагає робити вдалий вибір гурманам з найрізноманітнішими смаками. Наприклад, одним з найпопулярніших іспанських сирних делікатесів вважають сир Манчего, який виготовляється з пастеризованого овечого молока. Назва сиру не має під собою карколомних легенд чи дивних історій, вона дуже проста й зрозуміла. Порода овець, з молока яких виготовляють цей твердий сир, зветься «Манчега». Аби розкрилася вся смакова палітра цього продукту, він має пройти процес визрівання. Для цього потрібно не менше 60 днів.

Цікаві факти про сир Манчего

Виокремлюють лише декілька провінцій, де цей сир може законно виготовлятися. Це Толедо, Куенка, Альбасете та Сьюдад-Реаль. Саме там зберігається виробнича традиція, котра пов’язана з походженням сиру. Ті зареєстровані приватні господарства, котрі мають право його виготовляти, роблять сир Манчего із сирого молока. Зовнішній вигляд цього сорту продукту є впізнаваним для тих, хто знається на сирах. Він має темну ребристу шкірочку, яку прикрашає візерунок у вигляді зигзагу. Голівка може важити від 1 до 2 кг. Структура є цупкою, а колір — білосніжним або світло-жовтим.

Сир Манчего розрізняють за витримкою. Свіжий — це коли продукт споживається після 3-4 місяців витримки. Зрілий — коли сиру до 1 року. Цікавим є той факт, що Манчего згаданий у творі «Дон Кіхот».   

Варто відзначити, що загалом іспанські сири представлені дуже великим вибором якісних продуктів.

Які іспанські сири мають попит в гурманів з України?

Українські споживачі, які знаються на хороших сирах, люблять іспанську продукцію. Тим більш, її асортимент справді вражає. Серед найбільш популярних сирів Іспанії можна виокремити наступні:

  • • Іберіко;
  • • Мурсія;
  • • Кана де Кабра;
  • • Капріччо де Кабра.

 

Ці іспанські сири, як свідчить практика, мають найбільший попит серед гурманів. І в цьому немає нічого дивного. До прикладу, козячий сир Мурсія має дуже цікаву технологію виробництва, яка забезпечує йому впізнаваний та аристократичний смак. Цей сир витримується на червоному вині, за що його люблять як прихильники хорошого сиру, так і любителі приємних винних смаків.

Сир Іберіко цікавий своєю рецептурою, адже в ньому поєднується різне за походженням молоко: як пастеризоване, так і непастеризоване. Коров’яче, козяче та овече молоко використовують для виробництва цього сиру, відомого своїм маслянистим ароматом з нотками свіжих горіхів.

Кана де Кабра — жирний козячий сир, у смаковій палітрі якого легкі грибні нотки поєднуються з ніжно-трав’янистими. Не менш популярним вважається сир Капріччо де Кабра, котрий теж виготовляється з козячого молока.

Сьогодні придбати іспанські сири не важко. Наприклад, за вигідними цінами вони продаються в інтернет-магазині ProCheese, який ставить собі за мету не просто продаж цієї продукції, а популяризацію культури споживання сиру в Україні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus