USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Надсилав зброю поштою: у Луцьку судять жителя Кривого Рогу

15 Червня 2024 14:27
У Луцьку продовжують судити мешканця Кривого Рогу за необережне поводження зі зброєю. Чоловік переробляв зброю та збував її на Волинь. Так і потрапив до рук правоохоронців.

«Триває судовий розгляд у кримінальному провадження про вчинення 40-річним жителем міста Кривий Ріг незаконного поводження зі зброєю. Правоохоронці в липні-серпні минулого року зафіксували два епізоди збуту ним вогнепальної зброї на Волинь. Він пересилав її через поштового оператора. Так само пістолет і набої було вилучено в нього у вересні під час проведення санкціонованого судом обшуку», – інформує речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На черговому судовому засіданні продовжували досліджувати відеоматеріали з обшуку в майстерні обвинуваченого. На відео видно набої, пістолети, комплектуючі та багато іншого. Обвинувачений розповідає правоохоронцям: що це, де і як використовується. Зауважує, що деяка знайдена зброя не бойова.

Сторона захисту на суді зазначає: під час обшуку були порушені права клієнта, адже на той момент обвинувачений був без адвоката.
Читати ще: На Волині за крадіжки, підпали й грабіж трьох чоловіків судять вже шостий рік

«Спочатку йому дали зв’язатися з захисником щодо іншого провадження. Нагадую, що протокол складався і всі події відбувалися в Кривому Розі. Захисниця перебуває в Ковелі, тому в цьому випадку мусили би залучити іншого захисника, який перебуває по місцю перебування мого підзахисного на той час і по місцю проведення обшуку. Це Кривий Ріг. Захисника не було надано», – каже захисниця Вікторія Ханзерук.

Обвинувачений повідомляє суду: розповідав усе добровільно. Мовляв, жодного тиску та примусу відносно нього не застосовували. Він наголошує: як і раніше має бажання вступити до лав ЗСУ, адже має навички володіння зі зброєю, які може застосувати там, де це дійсно потрібно.

Суд оголосив перерву в засіданні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus