USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Надійний, дотепний, щирий: яким запам'ятали колеги луцького телеоператора В'ячеслава Марушка, який раптово пішов з життя

11 Січня 2022 08:43
9 січня раптово зупинилося серце телеоператора ТРК «Аверс» В’ячеслава Марушка, який знайшов себе у цій професії далеко не в юному віці. Маючи за спиною великий досвід роботи в інших сферах, у 50 років він наважився на кардинальні зміни. Так у його житті з’явилося телебачення. Веселий, надійний, щирий - саме таким пам'ятають його друзі та колеги.

Без жодних навичок роботи у журналістиці та й на телебаченні загалом, В'ячеслав Марушко швидко та успішно опанував професію відеооператора, розповідають його колеги із ТРК «Аверс».

«Що гарно, то гарно», - казав жартома.

Колеги згадують В’ячеслава як хорошого і позитивного чоловіка, який дуже любив життя.
«Нам сьогодні дуже не вистачає Славіка. Колеги вже кілька разів говорили, що, мовляв, потрібно зателефонувати Славкові та відправити його на ту чи іншу подію. З цим оператором ми їздили на зйомки найчастіше. Я ніколи не боялася з ним їхати, бо він був високим і сильним. Я знала, що якщо хтось захоче вдарити чи відібрати камеру, то у критичній ситуації він завжди захистить. І неодноразово було так: аби захистити і журналіста, і техніку, йому мало не доводилося вступати в бійку», - з сумом розповідає журналістка Наталія Поліщук.
Читати ще: На автостанції у Луцьку раптово помер телеоператор «Аверсу»

«Я пригадую, що яке б не було свято, він завжди присилав повідомлення з привітаннями. Він навіть писав вірші. Я запитувала, чому ж їх не публікує. Але він соромився. Дуже складно говорити, ніби щось стискає зсердини. Не вистачає Славіка, його запалу та анекдотів…» - ледве стримуючи сльози говорить кореспондентка ТРК «Аверс» Анна Романчук.
«Славік був саме тією людиною, з якою я знімала свій перший сюжет. Так вийшло, що сьогодні я пишу сюжет, який він зняв востаннє. Славік завжди казав, що все буде добре. «Ти не переживай, не буває безвихідних ситуацій, все можна виправити». Але, на жаль, бувають такі ситуації, коли б ми дуже хотіли щось змінити, але…» - ділиться спогадами про колегу Олена Лещук.

«Він завжди був позитивним, великим оптимістом. З теплотою та любов’ю ставився і до своєї роботи, і до тих, хто навколо нього. Тому мені завжди було дуже приємно з ним працювати. І навіть ті кілька хвилин, коли ми пересікалися, були емоційно насиченими. І дуже шкода, що такі люди йдуть завчасно», - ділиться речниця ДСНС у Волинській області Ірина Варварук.
Раптова смерть телевізійника не залишила байдужими тих, хто його знав. Ось що пишуть про Славка користувачі соцмереж:
В’ячеслав Марушко ловив і фіксував в об’єктив відеокамери буденне життя людей з їхніми проблемами. Аби передати це через картинку, завжди скрупульозно підбирав кожен ракурс.

«Люди надіються на нас. Ми не можемо їх підвести», - сказав В’ячеслав Марушко під час останнього знімання сюжету, де він опинився у незвичному для відеооператора місці – перед об’єктивом власної камери.

9 січня 2022 року В’ячеслава Марушка не стало. Його серце зупинилось. Прощалися з ним 10 січня у церкві Святого Миколая на проспекті Відродження у Луцьку. Поховають телеоператора 12 січня у рідному селі Смолигів Луцького району.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним та близьким В'ячеслава Марушка.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus