USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Наділив собі пів гектара землі: хочуть звільнити директора Крупівського навчально-реабілітаційного центру

26 Червня 2023 20:52
Депутати Волинської облради планують змінити очільника Крупівського навчально-реабілітаційного центру.

Про це повідомляє пресслужба обласної ради.

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області за результатами перевірки було проінформовано, що керівник Крупівського навчально-реабілітаційного центру Олег Дацюк привласнив пів гектара землі, які належать цій освітній установі.

З’ясовано, що у 2009 році очільник НРЦ Олег Дацюк отримав дозвіл обласної ради на приватизацію житлового будинку на території комунального закладу. Вже у 2010 році він отримує дозвіл Підгайцівської сільради на відведення земельних ділянок в селі Крупа для обслуговування житлового будинку й ведення особистого селянського господарства загальною площею 0,5 га.
Однак ці дозволи надавалися за рахунок вільних земель. Тобто, скориставшись службовим становищем, керівник таким чином «наділив» собі і привласнив частину території освітньої установи. Оскільки термін притягнення до дисциплінарної відповідальності за неправомірні дії очільника НРЦ сплив, члени комісії після обговорення вирішили оголосити конкурс на заміщення посади директора Крупівського навчально-реабілітаційного центру.

На користь такого рішення свідчать і результати обстеження НРЦ моніторинговою групою Уповноваженого Верховної ради України з прав людини на предмет дотримання законодавства в частині гарантування прав дітей з особливими освітніми потребами.

У звіті йдеться, що у Крупівському центрі не створено належних умов для безперешкодного доступу до об’єктів школи. Відсутні перегородки в душових кабінах санітарно-гігієнічних блоків, що створює незручності для дітей і позбавляє їх особистого простору. Також в центрі немає визначеного місця для зустрічей вихованців закладу з родичами або законними представниками, відсутня інформація, в тому числі і на офіційному веб-сайті, щодо прийому громадян адміністрацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
5 Показати IP 26 Червня 2023 23:04
Смішно читати про такі от недоліки. Відсутні перегородки в душових кабінах санітарно-гігієнічних блоків, що створює незручності для дітей і позбавляє їх особистого простору. Також в центрі немає визначеного місця для зустрічей вихованців закладу з родичами або законними представниками, відсутня інформація, в тому числі і на офіційному веб-сайті, щодо прийому громадян адміністрацією. Звільнили бо захотіли призначити когось іншого.
6 до 5 Показати IP 27 Червня 2023 10:33
Істинна правда!
Олена Показати IP 27 Червня 2023 22:56
Там де дійсно порушуються права дитини, то їх немає!!! Уповноважений з прав людини без попередження завітавши в заклад мав змогу вільно поспілкуватися з веселими, щасливими, гароно одягненими та нагодовапими дітьми. А їм бач перегородок бракує.... Хочете когось свого "пропхнути" на цю посаду то нема чого хорошого, відповідального керівника та господарника паплюжити. Завдяки його титанічній праці цей заклад процвітає. І поспілкуватися з керівником та адміністрацією можна будь-коли і без будь-яких графіків та попередніх записів.
Анонім Показати IP 28 Червня 2023 00:17
Перед тим, як озвучувати рішення (Олена Кузьменко), наберіться компетентності у своїй справі та повазі до співрозмовників!!! Ви ведете себе не толерантно…
Читач Показати IP 28 Червня 2023 19:35
Нормальний директор був. Персонал задоволений, діти задоволені. Людина на своєму місці. А тепер чекайте "покращення", як це робиться кругом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus