USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Під час атаки по Львову збито 7 із 10 крилатих ракет, кількість постраждалих зросла

6 Липня 2023 12:46
Росіяни вночі 6 липня атакували Львів «Калібрами» − сім із десяти крилатих ракет знищили Повітряні сили України.

Як повідомили у Повітряних силах, близько першої години ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет «Калібр». Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

У результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил вдалось знищити лише сім із десяти крилатих ракет «Калібр».
Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, медичної допомоги потребували 34 людини. 13 з них госпіталізували.

Наразі відомо про чотирьох загиблих. Російська ракета забрала життя Анастасії (32 роки), її мами Мирослави (60 років), Михайла (35 років) та Ірини (63 роки). Рятувальники продовжують розбирати завали. Під ними ще можуть бути люди.
В ОВА зазначили, що руйнувань зазнали понад 30 будинків, більше ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.

Пошкоджена одна підстанція у Львові (150 абонентів залишаються без електропостачання).

«Це найбільш руйнівна атака по мирному населенню на Львівщині від початку повномасштабної війни. Поруч з будинком, у який влучила ракета, є укриття. Воно у належному стані і на момент тривоги було відчинене. Але зі всього будинку в укритті перебували лише п’ятеро людей. Дуже прикро», – написав Максим Козицький.

Крім того, уламки ракет впали ще у двох районах Львівської області. Так, уламок ракети впав в одному з сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих.

Унаслідок падіння уламків ракети є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих нема.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Липня 2023 08:20
Вже 10 загиблих і можливо під залишками є ще двоє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus