USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

НАБУ зупиняє аферу Порошенка із закупівлею американських тепловозів, – нардеп

15 Травня 2018 15:49
Національне антикорупційного бюро України розпочало досудове розслідування за фактом замаху на розтрату державних коштів у особливо великому розмірі (ч.5 ст.191 через ст.15 ККУ). Йдеться про закупівлю тепловозів компанії «General Electric» за завищеною ціною з ініціативи президента Петра Порошенка. Від такого співробітництва наша держава отримує шкоди на сотні мільйонів доларів.

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат України Віталій Купрій, який отримав від Національного антикорупційного бюро України повідомлення про початок досудового розслідування.

Нагадаємо, що після зустрічі Президента України Петра Порошенка та Президента США Дональда Трампа в лютому 2018 року Україна вирішила фінансово підтримати своїх американських колег приблизно на суму в 1 мільярд доларів США. Предметом підтримки стала закупівля тепловозів компанії «General Electric» за ціною, яка майже в півтора рази перевищує ціну поставки аналогічних тепловозів у Казахстан. Деталі справи за посиланням.

«Коли я дізнався про це, то зрозумів, що такими закупівлями за завищеними цінами і тепловозів, і пенсильванського вугілля, Порошенко купляє собі за наш із вами рахунок індульгенцію в США, щоб триматись на своїй посаді», - повідомляє Віталій Купрій на своїй офіційній сторінці в Фейсбуці.

Нардеп заявляє, що мова йде про сотні мільйонів доларів шкоди, яка наноситься нашій державі таким співробітництвом.

«Саме тому я добився відкриття кримінальної справи та вимагаю в НАБУ термінового та ефективного розслідування!», - підсумував Віталій Купрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 16 Травня 2018 05:51
Не НАБУ зупинило аферу а Купрій через суд заставив НАБУ працювати по викриттю афери.. Але ще як вони там будуть працювати - питання. Бджоли проти меду??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus