USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Наближаємо перемогу»: під Луцьком грали у футбол й збирали гроші на армію

28 Червня 2022 13:39
«Наближаємо перемогу» – під такою назвою Департамент молоді та спорту Луцької міської ради за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» організували благодійний турнір з футболу на підтримку Збройних сил України.

Ці змагання приурочили до Дня Конституції України, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Упродовж двох днів, 24-25 червня, у Заборолі під Луцьком тривали запеклі футбольні баталії, у яких взяли участь вісім команд. Учасники представляли різні силові й військові структури, а також футбольні клуби «Ветеран-Лучеськ» та «Волинь».

«Цей турнір благодійний, аби зібрати кошти для ЗСУ. А ще він проводиться для того, щоб військовослужбовці морально й фізично розслабились та відпочили», – розповів начальник фізичної підготовки і спорту військової частини А0959, підполковник Руслан Бродовський.
Співорганізатором турніру виступила Асоціація футболу Волині. Її голова Віталій Кварцяний виступив з вітальним словом до учасників змагань та подарував кожній команді по п’ять м’ячів.

Після групових та півфінальних поєдинків визначилася четвірка сильніших, якими стали ФК «Волинь», «Ветеран-Лучеськ», «Рятівник» та «Грифон».

У боротьбі за третє місце на полі зійшлись ФК «Рятівник» (збірна Головного управління ДСНС України у Волинській області) проти військовослужбовців футбольного клубу «Грифон». Лише на останній хвилині першого тайму футболістам «Рятівника» вдалося пробити ворота суперника. І цей гол став єдиним у їхньому матчі. В підсумку – 1:0 на користь «Рятівника».
Найцікавішим був фінальний матч за головний трофей турніру, де на полі зійшлися два потужні волинські футбольні клуби – «Волинь» та «Ветеран-Лучеськ». Попередньо обидві команди набрали по 9 очок у своїх групах. Приємно було бачити на майданчику майстрів волинського футболу Тараса Михалика, Євгена Шахова, Вячеслава Шевчука, які грали за команду «Волинь».
З перших хвилин зав’язалася потужна боротьба практично рівних суперників. Проте перший тайм завершився на користь команди «Ветеран-Лучеськ», якій вдалося відправити у ворота «Волині» два м’ячі. Друга половина матчу стала ще більш напруженою, швидкісною і разом з тим результативною. По два голи заробила кожна команда. І фінальний свисток зафіксував 4:2 на користь «Ветерана-Лучеська».
«Турнір видався цікавим, все було на рівні, – каже гравець ФК «Ветеран-Лучеськ» Петро Шелест. – Найцікавішим, звісно, був фінал. Ми не хотіли поступатися, не злякалися авторитету суперника, хлопці старалися і боролися до кінця. Можливо, нам десь трошки більше пощастило».

«У цьому турнірі результат все одно був не настільки принциповий. Важливо було зібрати кошти і щоб наші хлопці при погонах, рятувальники, військові трохи відволіклися», – зауважив гравець ФК ФК «Волинь» Тарас Михалик.
У підсумку третьою стала команда «Рятівник», срібло дісталось ФК «Волинь», а перемогу здобули гравці «Ветерана-Лучеська».
«Важливо, що цей турнір мав благородну місію – зібрали немалі кошти. Тому ми й надалі будемо всіляко наближати нашу перемогу», – підсумувала голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

До слова, під час турніру вдалося зібрати 23 тисячі гривень, які передадуть на потреби військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus