USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

На заході України планують ремонтувати танки Leopard 1

9 Січня 2024 16:23
На заході України німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH будує ремонтний центр для відновлення низки зразків німецького озброєння та військової техніки, що є на озброєння Сил оборони України.

Про це повідомив член комітету з питань оборони Німеччини, депутат Бундестагу Маркус Фабер, передає Кореспондент.

«Коммпанія FFG – Flensburger Fahrzeugbaugesellschaft будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, зокрема тієї, яку вона поставила. Для України це означає величезне підвищення ефективності, оскільки відпаде необхідність у дорогому і тривалому транспортуванні за кордон, і Збройні сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці», – зазначив він.

За словами Фабера, візит на місце показав, що «гроші німецьких платників податків використовуються з користю» і військова допомога Німеччини підтримується.

Депутат не розкриває весь список озброєння, яке буде проходити ремонт у центрі, але як приклад називає танки Leopard 1A5, які вже експлуатують українські військові.

Як пише Defense Express, може йтися про весь перелік озброєння, компетенції з ремонту якого має FFG, зокрема інженерні машини Wisent 1, 2A1 Dachs та пускові IRIS-T. Зокрема, на зберіганні у FFG перебувало 99 танків Leopard 1A5DK, які мають потрапити на озброєння ЗСУ.

Нагадаємо, у вересні до України прибули перші танки Leopard 1, передані Данією, Німеччиною та Нідерландами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лол Показати IP 9 Січня 2024 16:42
До першого прильоту
Ігор Показати IP 9 Січня 2024 21:52
Навіщо про це писати в час війни ?
88 Показати IP 10 Січня 2024 10:14
Писати то одне, а навіщо влада це озвучує? А потім шукає крайніх, таке враження що ми живемо як у фільмі- тупий, ще тупіший
Ідіотократія до 88 Показати IP 10 Січня 2024 12:44
Вітаю в новій реальності, тут в сусідів голова області звизднув що в них відновлюють бмп для армії і через пару днів(29 числа) приліт "високоточних" ракет по будинках і школі в місті.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 10 Січня 2024 19:56
Про такі речі на широкий загал взагалі ніхто не має права інформацію виносити. Це не реклама заїзджої співачки чи бродячого цирку біля там-таму. Чесно, не розумію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus