USD 40.45 40.87
  • USD 40.45 40.87
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

На Закарпатті вантажівка прорвала державний кордон: угорці затримали 32 українців

10 Червня 2024 11:59
У Закарпатській області вантажівка «ГАЗ-66» з чорними військовими номерами вчора прорвала держкордон. Після чого угорські прикордонники повідомили про затримання 32 українців, наразі триває перевірка.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Що про це відомо

Першим про прорив кордону на Закарпатті повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола. За його словами інцидент стався 9 червня на ділянці «Косино» та «Велика Бийгань». Так, відеокамери зафіксували, що вантажівка «ГАЗ-66» з чорними військовими номерами «4736 А1» рухалась з польової дороги через поле в напрямку кордону. Згодом автомобіль був знайдений на угорському боці, а всі пасажири його покинули.

Читати ще: Заробляла на ухилянтах $100 тис. на місяць: у Києві затримали екснардепку

Пізніше угорська поліція повідомила про затримання 32 осіб на околиці села Барабаш.

Що кажуть в ДПСУ

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, щодо незаконного перетину кордону групою осіб з залученням транспортного засобу на ділянці Мукачівського загону на цей момент проводиться вся необхідна перевірка.

«Рух вантажівки, на якій проглядалися військові номерні знаки, в бік кордону через поле було зафіксовано за допомогою технічних засобів контролю за місцевістю. Група реагування виявила сліди автомобіля в бік суміжної країни», – розповів Демченко.

Читати ще: Допомагали ухилянтам: на Волині на хабарі затримали працівників ТЦК і заступника командира взводу

За його словами, під час перевірки також не встановлено приналежність автомобіля до військових формувань.

Він також підтвердив, що надалі суміжна сторона повідомила про виявлення ними транспортного засобу та затримання 32 громадян України. Окрім цього, українські прикордонники затримали кількох осіб, які можливо причетні до незаконного переміщення через кордон цих осіб. З ними проводяться фільтраційно-перевірочні заходи.

«Як бачимо, протиправні елементи не полишають спроб з незаконного переміщення осіб через кордон. Натомість самі порушники користуються послугами злочинних організованих груп, які обіцяють їм сприяння за чималі суми коштів», – додає Демченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Читач Показати IP 10 Червня 2024 12:21
Нещасний газник прорвав кордон,то що говорити про танки???
Ірина Показати IP 10 Червня 2024 12:53
"Протиправні елементи"? Зробили з країни тюрму...
Анонім до Ірина Показати IP 10 Червня 2024 22:26
Не зробили
х Показати IP 10 Червня 2024 13:16
тікають патріоти хто куда
Патрiот Показати IP 10 Червня 2024 15:41
"протиправнi елементи " - це незаконна влада
Анонім до Патрiот Показати IP 10 Червня 2024 22:27
Влада законна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus