USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Закарпатті помітили рідкісного дикого кота. Відео

1 Липня 2023 00:22
У масиві Карпатського біосферного заповідника, що знаходиться в Рахові на Закарпатті, фотопастки зафіксували рідкісну тварину.

Це кіт лісовий, який розгулювала лісом та ніжився на сонці, повідомили працівники природоохоронної території.

Тварина подібна до свійських порід кота, та дещо більша, має міцні лапи і відносно короткий притуплений чорний хвіст.

Вони ведуть усамітнений спосіб життя. Рідко наближаються до людських поселень і уникають контактів з ними.
Попри це, їхня чисельність зменшується.

«В Україні налічується близько 300 особин, тому вид вважається рідкісним та підлягає охороні», – пишуть природоохоронці.

Дикі коти живуть у різних місцевостях: горах; букових та змішаних лісах; плавнях та очеретяних заростях; ущелинах скель.

У Карпатському біосферному заповіднику розповідають, що полюють ці тварини лише у сутінках та вночі. В день відпочивають в затишних місцях. Живиться переважно мишами та комахами. Іноді, птахами, плазунами та рибою.

Природні вороги дикого кота – рись, вовк і шакал. Вполювати їх нелегко, оскільки вміють добре ховатися, наприклад, на деревах.

У них народжуються від двох до чотирьох кошенят. Бродячі коти завдають шкоди чистоті цього виду. Оскільки, через парування з дикими котами у них народжуються гібриди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іванович Показати IP 1 Липня 2023 00:36
А в кого можна купити таке кошеня?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus