USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

На вулицях побільшає авто із проблисковими маячками: БЕБ зможе використовувати спецсигнали

13 Травня 2023 16:09
Кабінет міністрів України включив Бюро економічної безпеки до установ, які мають право використовувати на транспортних засобах спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього кольору за наявності дозволу, виданого уповноваженим органом МВС.

Про це повідомив постійний представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до постанови КМУ від 22.03.2017 N 176 «Питання використання спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв на транспортних засобах». Включено Бюро економічної безпеки України до установ, які мають право використовувати на транспортних засобах спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої синього кольору за наявності дозволу, виданого уповноваженим органом МВС», – повідомив Мельничук.

Як пише телеграм-канал Інсайдер UA, таким чином прем’єр Денис Шмигаль зробив подарунок виконувачу обов’язків начальника Бюро економічної безпеки Едуарду Федорову.

«У кулуарах кажуть, що до відомства зайшла «донецька команда» з оточення заступника голови Офісу Президента Олега Татарова, яка звикла їздити шахтарськими степами з вітерцем і під виття службових сирен. «Щоб усі боялися». А Денис Анатолійович і радий старатися.

Але ок, припустимо, що БЕБ не вистачало лише проблискових маячків для підвищення ефективності роботи.

Заходимо на сайт БЕБ: його мета (дослівно) – «захист бізнесу шляхом забезпечення легальних доходів (сплата податків) та інвестицій: українських та іноземних (захист інтелектуальної власності та антирейдерство)». Тобто маячки, очевидно, потрібні БЕБ не як правоохоронному органу, а як «швидкій допомозі» (чи точніше, службі реанімації). Недовго залишилося чекати, доки Денис Шмигаль ініціює ухвалу, якою зобов’яже вважати «маски шоу» не залякуванням бізнесу та вимаганням грошей, а «профілактичними заходами з метою оздоровлення бізнесу».

А якщо серйозно, крім поліції, СБУ та машин збройних сил, пожежників, автівок швидкої, служб газу та інкасації, проблисокві маячки іншим органам ні до чого. І практика їхньої роздачі направо і наліво (а надто «інтелектуальному органу» БЕБ) – це щось дуже російське. Чи Денис Анатолійович вирішив у таких речах рівнятися на північного сусіда?» – задаються питанням у телеграм-каналі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus