USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

На Волинській митниці викрили незаконний товар на 26 млн, який везли як гуманітарку

16 Березня 2023 20:38
На Волині викрили незаконну схему ввезення на митницю комерційного вантажу під виглядом гуманітарного загальною вагою 25,8 тонни та вартістю понад 26 млн гривень.

Про це повідомили у Державній митній службі.

У зону діяльності Волинської митниці з Польщі до України як гуманітарну допомогу ввезли товари «одяг, взуття, продукти харчування та гігієнічні засоби» від донора з Китайської народної республіки.

Аби перевірити законність переміщення вказаних товарів як гуманітарної допомоги, було направлено офіційний запит до митних органів Польщі.

З’ясувалося, що товари ввозилися як комерційний вантаж на адреси українських отримувачів та жодного стосунку до гуманітарної допомоги не мали.

Тобто представники перевізника під час декларування зазначених товарів вказували неправдиві відомості щодо відправника, отримувача та статусу товару.

На підставі отриманої інформації та проведеної перевірки стосовно водіїв склали 2 протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України на загальну суму 26,6 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus