USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

На Волинській митниці собак готуватимуть для виявлення буршитну

9 Березня 2017 10:30
Волинські митники планують підготувати кінологічну команду для виявлення бурштину.

Так, щоб ефективно протидіяти несанкціонованому вивозу за кордон бурштину, начальник Волинської митниці ДФС ініціює підготовку окремої кінологічної команди, – інформує Волинська митниця ДФС.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи Волинської митниці ДФС залишається протидія митним правопорушенням. Якісна робота відділу кінологічного забезпечення – важлива складова у цьому процесі. Волинська митниця ДФС має усі умови для того, щоб окрім кінологічних груп, які виявляють контрабандні цигарки та наркотичні речовини, мати кінологічну команду для виявлення прихованого бурштину», – вважає начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Як окремий підрозділ кінологічний відділ в складі митниці створено ще у 1993 році, тоді працювала лише одна кінологічна команда. Сьогодні в процесі протидії контрабанді беруть участь вісім кінологічних команд ,з яких п`ять працюють у напрямку виявлення наркотичних речовин, дві – викривають приховані від митного контролю тютюнові вироби.

«Планується підготовка кінологічної команди, що виявлятиме грошові банкноти. Ми ставимо ще й досить амбітне завдання - підготувати кінологічну команду для викриття тайників з бурштином», - зазначає Віктор Кривіцький.

Досвід та знання вже діючих кінологічних команд переконує у тому, що таке завдання – під силу волинським митникам. Цікаво, що кожен працівник митниці, який працює з собакою, є власником тварини, отож піклується про свого чотирилапого колегу-друга, як про рідну людину. Саме цей момент мінімізує помилки у вихованні собаки та робить контакт міцним та надійним.

Усі кінологічні команди, котрі працюють в зоні діяльності Волинської митниці ДФС пройшли через Центр підготовки в м. Хмельницький, одна проходила додатково підготовку в Чехії.

Після спеціалізованого навчання, тренування собак не припиняється, кожен фахівець-кінолог вдосконалює навички в ході практичної діяльності. Саме для такого професійного зростання кінологічних груп Волинська митниця ДФС має у своєму розпорядженні відповідні матеріали - аналоги підконтрольних речовин, макети закладок,тощо.

Один з найдосвідченіших кінологів Волинської митниці ДФС Святослав Войтюк, котрий працює з 1994 року, зазначає що кожен спеціаліст, крім традиційного навчання, використовує в роботі свої секрети.

«Кінологи - це в чомусь особливі люди, адже нам потрібно не лише виконати робочі завдання, а й зберегти професійні якості своїх вихованців. Працювати доводиться іноді в складних умовах – погодних і морально-психологічних. Однак, ці фактори жодним чином не повинні позначитися на здоров’ї і самопочутті наших собак», - впевнений Святослав Святославович.

Як приклад того, що собака завжди та за будь-яких обставин віддячить за любов і турботу відданістю та якісною роботою, кінологи Волинської митниці ДФС розповідають випадок зі свого професійного життя:

«Не так давно на підставі оперативної інформації про переміщення великої партії наркотичних речовин у вантажівці, митникам довелося більше доби проводити огляд. Коли ж до цієї роботи залучили лабрадора - ретривера «Бруно», за лічені хвилини він виявив схованку, в якій було приховано сім кілограмів марихуани».

Кінологічні команди працюють без жорсткого графіку, вони можуть приступити до роботи зненацька в будь-якому пункті пропуску. Отож, теплі почуття та особливе відчуття чотирилапих колег і друзів волинських митників – надійний заслін усякого роду контрабандистам.

Довідково: у 2016 році собаки кінологічних команд Волинської митниці ДФС 34 рази спрацьовували на виявлення тютюнових виробів, як результат вилучено понад 10 тисяч пачок контрабандного тютюну, і 18 разів спрацьовували на виявлення наркотичних речовин, що є другим показником у всеукраїнському рейтингу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканець Показати IP 9 Березня 2017 10:44
На сигарети краще натренуйте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus