USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

На Волині зростають надходження з плати за землю

26 Червня 2024 06:20
За підсумками січня-травня 2024 року громади Волині отримали в розпорядження 236,8 мільйона гривень плати за землю. Ця сума на 15,7% перевищує аналогічні показники минулого року.

Про це повідомили в ГУ ДПС Волині.

Зокрема у звітному періоді юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 209,8 мільйона гривень плати за землю. Понад 27 мільйонів гривень земельного податку перерахували до бюджетів громад фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«За умови, що всі громадяни-власники майна своєчасно сплатять до бюджету земельний податок, органи місцевого самоврядування отримають значний фінансовий ресурс. Тож бюджетна стабільність кожної територіальної громади, її соціально-економічний розвиток і спроможність долучатися до проєктів оборонного характеру залежить від податкової дисципліни кожного. Будьмо уважними до власних зобов’язань перед бюджетом і відповідальними платниками податків», – коментує в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: На Волині громади залучили майже 93 млн грн податку на нерухомість

Посадовець підкреслив, що у період воєнного часу сумління у виконанні податкових зобов’язань створює фінансові передумови для ефективної протидії загарбникові.

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

Читати ще: На Волині до держбюджету сплачено понад 1,3 мільярда гривень ПДВ

Актуальну податкову інформацію, зокрема щодо реєстраційних даних, нарахованих податків і наявності податкового боргу можна дізнатися онлайн у мобільному застосунку «Моя податкова». Громадяни та підприємці, які цінують сучасні інформаційні рішення, можуть завантажити цей мобільний застосунок і після ідентифікації за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача використовувати електронні сервіси податкової служби цілодобово.

У Головному правлінні ДПС у Волинській області радять стати користувачем нового ІТ-рішення. Перевірити стан розрахунків із бюджетом та сплатити заборговані податки через мобільний застосунок «Моя податкова» можна у будь-який зручний час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus