USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

На Волині люди протестують проти будівництва сміттєвого полігону поблизу села

23 Червня 2020 12:51
У Мар’янівській ОТГ будують сміттєвий полігон. Місцеві жителі виступають проти такого сусідства.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Жителька села Мар’янівка Ольга Васюренко розповіла, що півтора роки тому на території колишньої Цегівської сільської ради розпочали будівництво сміттєвого полігону. Будівельники поклали щебеневу дорогу, далі працювати місцеві жителі не дозволили.

Свою позицію вони аргументують тим, що до найближчого населеного пункту кілометр. і якщо буде південний вітер, то весь сморід з полігону буде в селі.

Проект нового полігону виготовили 1995-го року. Згодом, за словами Горохівського міського голови Віктора Годика, його скоригували, бо виникла необхідність вивезення сміття на полігон і з міста. Щороку, каже міський голова, з Горохова вивозять до півтори тисячі тонн побутового сміття.

Мар’янівський селищний голова Олег Басалик наголошує на тому, що громада підтримує будівництво спільного полігону для трьох ОТГ — Мар’янівської, Горохівської і Берестечківської. Спірним залишається визначення місця його розташування.

У державній екологічній службі області розповіли, що місцева влада Мар’янівки нічого не зробила за ці п’ять років щодо ситуації на сміттєзвалищі, щоб запропонувати свій варіант.

«Єдиний варіант, який ми бачили, це варіант Горохова, це найбільша громада, яка експлуатує цей полігон», - розповів начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Viking Показати IP 23 Червня 2020 16:25
Влада з совковим складом розуму, - треба будувати не полігони і сміттєзвалища , а сміттєпереробні заводи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus