USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.58

На Волині завершили вакцинацію диких тварин від сказу

4 Червня 2024 08:45
Упродовж 22-31 травня у Волинській області тривала кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Йдеться про усі райони області: Луцький, Володимирський, Ковельський та Камінь-Каширський.

Волинь отримала вакцину двома партіями 22 і 28 травня. Її розповсюджено на площі 15 030 кв. км наземним розподілом, повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

Усього було задіяно понад 700 людей. Працювало 143 групи, до складу яких увійшли спеціалісти територіальних управлінь Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування, фахівці лісового та мисливського господарств, користувачі мисливських угідь.

375 750 тисяч доз вакцини розповсюджено робочими групами на узліссях, узбіччях доріг, сільськогосподарських угіддях, територіях лісових масивів та мисливських угідь, де можуть мешкати лисиці.

Читати ще: «Вовки загризають козуль та псів, лисиці розносять сказ»: на Волині збільшилася популяція хижаків

Як відомо, принада з вакциною безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна, всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу. Після вживання приманки з вакциною на 21 день у тварини формується імунітет до збудника сказу, який триває мінімум рік.

Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, людей та природного середовища, стабільна в польових умовах.

"Сказ – особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини. Одним із методів профілактики сказу серед тварин є проведення щорічної вакцинації. Для профілактики сказу серед диких м’ясоїдних, які є основними розповсюджувачами збудника сказу в природі, є проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу. Ефективність методу доведена світовим та європейським досвідом, а також результатами, що були отримані в Україні після проведення подібних заходів", – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus