USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

На Волині завершили посівну кампанію: скільки гектарів засіяли

7 Червня 2024 21:22
На Волині завершилася весняна посівна кампанія-2024: фермерські господарства посіяли ярі зернові та технічні культури. Загальна посівна площа в області цього року становить 595 тисяч гектарів.

Про це в коментарі Суспільному розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин.

Зі слів посадовиці, в порівнянні з минулим роком посів ярих культур в регіоні збільшено на 4,7 тисячі гектарів. Цьогоріч аграрії Волинської області засіяли ярими зерновими та зернобобовими 140 тисяч гектарів земель, а саме:

– кукурудзою та зерном – 55 тисяч гектарів;

– вівсом – 36 тисяч гектарів;

– ячменем – 25 тисяч гектарів;

– пшеницею і тритикале – 12 тисяч гектарів;

– гречкою – 3 тисячі гектарів;

– горохом – 2 тисячі гектарів;

– просом – 1 тисяча гектарів.

Читати ще: «У нас не п'ють, бо в кожному дворі є плантація полуниці»: як у селі на Волині вирощують ягоди

Посів технічних культур агропідприємства цьогоріч збільшили на 21 тисячу гектарів. Технічними культурами, зазначила Людмила Петриканин, агропідприємства засіяли 116 тисяч гектарів, зокрема:

– соя – 68 тисяч гектарів;

– соняшник – 32 тисячі гектарів;

– цукрові буряки – 12 тисяч гектарів;

– ярий ріпак – майже 4 тисячі гектарів.

«Наразі всі господарства обробляють посіви проти шкідників, хвороб, бур’янів. Фітосанітарний стан посівів контрольований, хоча дощова погода в останні дні й температура повітря 24-25° буде сприяти поширенню і розвитку хвороб у рослин», – сказала Людмила Петриканин.

Також фермерські господарства висадили майже 89 тисяч гектарів картоплі та понад 14 тисяч гектарів овочів. Зі слів посадовиці, на більшій частині Волинської області стан посівів як озимих, так і ярих культур наразі оцінюється як добрий, місцями задовільний.

«Якщо 10 років тому багато площ в області облугувало, то за останні 7-8 років практично вся рілля, яка придатна до використання, використовується та засівається», – сказала посадовиця.

Окрім цього, як додала заступниця директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин, стан городини в області за даними декадних бюлетенів наразі добрий. Також цьогоріч можна очікувати гарних урожаїв ярих культур, якщо не буде різних стихійних явищ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus