USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

На Волині засудили прикордонника, через якого в ДТП загинув 23-річний хлопець

19 Травня 2024 16:23
Прикордоннику, який п’яним скоїв смертельну ДТП та втік, Шацький районний суд призначив 3,5 року ув’язнення.

ДТП сталася вночі 7 серпня на Ковельщині. В позаслужбовий час старший сержант Державної прикордонної служби Руслан С. у нетверезому стані кермував мотоциклом Geon. Разом із ним їхав 23-річний юнак. Поблизу села Голядин мотоцикліст в’їхав у піщану колію, внаслідок чого втратив рівновагу. У результаті падіння пасажир транспортного засобу отримав тяжкі травми.

З місця пригоди винуватець аварії втік та залишив постраждалого самого. Юнака виявили близько 7 ранку, його госпіталізували у реанімаційне відділення. На жаль, через кілька днів внаслідок отриманих травм хлопець помер.

Під час суду Руслан С. вину свою не визнав. Як розповів, напередодні він у селі Світязь святкував день народження знайомої та вживав алкоголь. Близько 2 години ночі він із постраждалим їхали додому, потрапили у піщану колію й обоє впали з мотоцикла.

Читати ще: На Волині судили учня 11 класу: п’яним віз пасажирів на несправному мотоциклі й потрапив у ДТП

Зі слів обвинуваченого, юнак після падіння був у свідомості і сам відмовився їхати з ним. Проте попросив залишити телефон, бо його розрядився, а він хотів викликати когось, щоб відвезли додому. Як додав прикордонник, зранку йому треба було на роботу, тож він поїхав.

Чоловік зазначив, що шкодує про те, що п’яним сів за кермо, але, мовляв, його дії не перебувають в причинному зв’язку та саме падіння з мотоцикла з наслідками смерті потерпілого.

Проте вина Руслана С. була доведена зібраними під час розслідування справи доказами.

Відтак суд визнав волинянина винним за ч. 3 ст. 135 (залишення особи в небезпеці) та ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого) та призначив три роки та шість місяців ув’язнення. Також на три роки позбавив права керувати транспортними засобами.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus