USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Сезон триває: на Волині заготівля чорниці додала місцевим бюджетам понад 1,4 млн грн

Сьогодні 06:18
Заготівля дарів лісу з комерційною метою передбачає сплату податків. За останніми даними заготівельники чорниці у волинських лісах сплатили до місцевих бюджетів понад 1,4 мільйона гривень ренти за специвикористання лісових ресурсів.

Ці дані – проміжні, оскільки ягідно-грибний сезон ще триває. А серед податкових платежів, які зобов’язані перерахувати до бюджету господарюючі суб’єкти-учасники заготівельного бізнесу, – ПДФО, військовий збір та рента за спецвикористання дарів лісу, інформують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Водночас у податковій службі рекомендують лідерам громад пильнувати, щоб комерційні структури, які заготовляють дари лісу в населення, не ігнорували вимоги податкового законодавства та своєчасно сплачували податки до бюджету.

Тим часом фахівці ДПС беруть активну участь у роботі спеціальних комісій при органах місцевої влади та у складі мобільних груп, які здійснюють моніторинг за процесом заготівлі ягід – від збору до зберігання, переробки та експорту.

Читати ще: Погода вплинула на врожай: як на Волині збирають чорницю

Зокрема, перевірячи пункти заготівлі, прийому та збереження чорниці, спеціальні комісії виявили 10 порушень. Ці матеріали з фіксацією порушень передано до правоохоронних органів.

Читати ще: Щоб побудувати храм, волинський священник продає чорничне варення

Від початку заготівельного сезону податківці взяли участь у 20 рейдах, провели 30 перевірок заготівельників і 37 перевірок пунктів прийому та зберігання продукції.

Наразі в області заготівельникам виписано лісових квитків на 370,3 тонни чорниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus