USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

На Волині задекларована праця додала бюджетам понад 6 мільярдів гривень ПДФО

Сьогодні 06:20
За підсумками січня-липня 2024 року з офіційних доходів фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів сплачено 6 мільярдів 165 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомило Головне управління ДПС у Волинській області.

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області майже 2,9 мільярда гривень надійшло до держбюджету (з врахуванням спецфонду), решта суми – у доходах місцевих бюджетів області.

«Лише офіційне працевлаштування гарантує сплату податків до бюджету та соціальний захист працюючого. Це надзвичайно важливо для громадян. які за умови легального працевлаштування можуть розраховувати на соціальні виплати у разі настання страхового випадку. Разом з тим, задекларована праця – це першочергове джерело надходжень до місцевих бюджетів. Тому бізнес, який створює нові робочі місця, повинен мати режим максимального сприяння», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що фахівці ДПС спільно з Держпраці вживають комплекс заходів задля детінізації ринку праці. Втім, громадяни теж повинні мати активну громадянську позицію та не погоджуватися працювати без належного оформлення трудових відносин.

Читати ще: До місцевих бюджетів Волині надійшло вже 150 мільйонів податку на нерухомість

Варто врахувати, що робота без трудового договору позбавляє найману особу гарантованих оплачуваних відпусток, лікарняних та компенсацій у разі нещасного випадку. Працюючи без трудового договору, із зарплатою «в конверті» або за цивільно-правовими договорами громадянин втрачає право на соціальні виплати, а бюджет – податки, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Фінансова основа протидії загарбникові – це своєчасно та у повному обсязі перераховані до бюджету податки. Сплачуючи податки, кожен робить вагому інвестицію у майбутню перемогу над ворогом, – нагадують у податковій службі та пропонують взаємодіяти з ДПС дистанційно.

Громадянам актуальна податкова інформація доступна у мобільному застосунку «Моя податкова». Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС 24/7.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus