USD 40.50 40.90
  • USD 40.50 40.90
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

На Волині за понад два роки державі повернули 1330 га земель оборони

26 Червня 2024 23:05
З повномасштабного вторгнення російських військ в Україну до суду пред’явлено 75 позовних заяв в інтересах держави в особі Волинської облдержадміністрації до Самарівської, Литовезької, Рівненської, Вишнівської сільських, Любешівської селищної та Устилузької міської рад, Ковельської та Володимирської райдержаміністрацій, Головного управління Держгеокадастру у Волинській області про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні 101 земельною ділянкою загальною площею понад 1500 га шляхом визнання незаконними та скасування рішень органів влади та місцевого самоврядування, скасування державної реєстрації цих ділянок у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх повернення у державну власність.

Про це інформує прокуратура Волині.

Підставою для пред’явлення позовів слугувала неправомірна інвентаризація земельних ділянок, які розташовані між державним кордоном та смугою інженерно-технічних споруд і належать до земель оборони, як земель сільськогосподарського призначення, що зумовило їх вибуття із державної власності.

Читати ще: На Волині у підприємства забрали землі оборони вартістю понад 61 мільйон

Нині 64 рішення, що постановлені судом за результатами розгляду позовів прокурорів та набрали законної сили, виконані шляхом повернення 84 земельних ділянок площею 1330 га у державну власність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus