USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

На Волині за п’ять днів пенсіонери обміняли понад 60 тисяч ламп

11 Січня 2024 09:31
За 5 днів у чотирьох містах на Волині безплатно роздали пенсіонерам понад 60 тисяч ламп. З 4 січня новий етап обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні стартував у Ковелі, Луцьку, Володимирі та Нововолинську.

Обмін відбувається в рамках третього етапу програми обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, розповіла Суспільному директорка обласної філії Укрпошти Валентина Варголяк. Відстежити, де є лампи для обміну, можна за оголошеннями у поштових відділеннях.

З її слів, у Волинській області Укрпошта завершує проєкт обміну ламп, він був розділений на три частини: видавали лампи усім жителям; міняли лампи для підприємств бюджетної сфери; нині – третій етап, під час якого міняють лампи виключно для пенсіонерів.

Безплатно отримати лампи може кожен волинянин пенсійного віку, для цього потрібно показати у відділенні посвідчення. Якщо нового зразка – пенсійне і паспорт, якщо старого – пенсійне та ідентифікаційний код, розповідає начальниця відділення Наталія Баранова.

Одній людині разово видають п’ять ламп.
«Всі ж беруть, та і я прийшла, бо купити – трохи задорого. Дає держава безплатно, а безплатного усі хочуть», – говорить пенсіонерка Валентина.

Під час останнього етапу планують поміняти орієнтовно 220-230 тисяч ламп, каже директорка обласної філії Укрпошти Валентина Варголяк. З її слів, у грудні здійснювали обмін для пенсіонерів у сільських відділеннях. Обміняли понад сотню тисяч ламп. Нині ще триває обмін на пересувних відділеннях.

Як інормували, 5 грудня стартувала третя хвиля всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання. За цей час на Волині вже обміняли 111 220 лампочок.

Аби отримати додаткові LED-лампи, необхідно звернутися в будь-яке зручне поштове відділення. Пенсіонерам потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та діючий номер телефону.

Скористатися програмою можуть також пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 11 Січня 2024 11:05
влада зібрала персональні дані. тепер результати всіх виборів будуть керованими
Клава.. Показати IP 11 Січня 2024 15:42
перш, ніж розганяти оголошення, краще б поцікавились, що пенсіонерам в Луцьку ніхто нічого не міняє..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus