USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

На Волині за перевантажену фуру перевізник заплатить до 14 тисяч євро

16 Вересня 2020 22:41
На трасі «Доманово–Київ–Чернівці–Тереблече» під час контрольного зважування спеціалісти Укртрансбезпеки виявили автівку MAN TGX переповнену щебенем.

Про це повідомляє Суспільне Волині.

«Під час чергового контрольного зважування працівники управління Укртрансбезпеки спільно з поліцейськими виявили автомобіль норма вантажу в якому перевищувала допустиму вагу на майже на 30%. Порушник має сплатити штраф», – повідомив Суспільному начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Конончук.

За виявлені порушення вагових параметрів власнику машини було нараховано плату за проїзд автодорогами у розмірі 13 тисяч 642 євро. Складено акт про проведення перевірки за відсутність дозволу, який дає право на рух дорогами України при перевищенні встановлених вагових норм понад 20%.

«Загалом з початку року працівниками волинського обласного управління Укртрансбезпеки було проведено п’ять з половиною тисяч перевірок авто, складено півтори тисячі актів за порушення», – повідомив Віталій Конончук. Найбільше порушень виявили у відсутності щоденних реєстраційних листків режиму праці та відпочинку водія, товарно-транспортних накладних, протоколів технічного контролю.
Нагадаємо, на Волині є 10 майданчиків для зважування великогабаритних транспортних засобів. Згідно із правилами дорожнього руху, в Україні дозволяється перевозити вантажі повною масою, які не перевищують 40 тонн.

Як повідомлялося раніше, за підсумками минулого тижня (7-13 вересня) інспектори «Укртрансбезпеки» перевірили понад 30 тисяч транспортних засобів та нарахували близько 4,4 млн грн плати за перевантаження
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
реаліст Показати IP 17 Вересня 2020 07:29
Траса Луцьк-Маневичі і потім поворот на київський напрямок до Полицького кар'єру, що на Рівненщині: перевантажені фури з щебнем шурують цілодобово. І нікому до цього діла немає. Та ту дорогу, яку розпочали робити з Луцька до Маневич вони розіб'ють за рік так, як розбили відрізок Маюничі-Колки, по якому вони вже не їдуть, боячись пошкодити свої великогабаритні автівки. Якщо не наведуть порядок з перевантаженим транспортом, невдовзі знову будемо мати погані дороги...
Анонім Показати IP 19 Вересня 2020 12:58
Хабарники ця укр транс безпека Хто не заплатив того і штрафують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus